Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)
  • Főoldal
  • Gazdaság
  • A Budapestiek fizetik a legtöbbet a szemétszállításért és nemsokára ez is az államhoz kerül

A Budapestiek fizetik a legtöbbet a szemétszállításért és nemsokára ez is az államhoz kerül

Szaghmeiszter Máté- 2016.08.01. 20:14
317
Egyelőre kitart a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

Forrás:MTI Fotó: Rosta Tibor

Októberben muszáj belépnie a szemétszállításért felelős Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nek az áprilisban alapított állami Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-be - írja a nol.hu.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hivatalosan az állam veszi át a szemétszállítási feladatokat az önkormányzatoktól, igaz az állam maga csak számlázási és szervezési feladatokat lát el, ezért szüksége van az FKF Zrt. belépésére, akik érthető módon halogatják a belépést, mivel ezzel elveszítenék az évi sokmilliárdos nyereségüket, amit a főváros sokszor a költségvetési lyukak betömésére használt.

A lap azt is megemlíti, hogy a Budapestiek fizetik a legtöbbet a szemétszállításért az egész országban, ami addig még érthető, míg a pénz itt is marad, viszont októbertől ezt a pénzt az állam kezeli.Az ügyben Tarlós István főpolgármester is felszólalt, aki még márciusban úgy fogalmazott, hogy elfogadhatatlan, hogy a fővárosi cég nyereségéből fedezzék a vidéki szolgáltatók mintegy 14 milliárdos veszteségét.

Hozzászólások