Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

6 millióért adott el gyümölcsöket a NAV

Offmedia- 2016.10.19. 08:40
591
A Nagybani Piacon foglalták le, rögtön tovább is értékesítették.
251 milliós adóhiányt tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy zöldség-gyümölcs nagykereskedőnél, akinél a be nem fizetett köztartozás biztosítására 45 tonna gyümölcsöt foglaltak le. Az árut azonnal értékesítették 6 millió forintért - közölte lapunkkal a NAV.

Forrás:NAV
A NAV a Budapesti Nagybani Piacon vizsgált egy nagykereskedőt, amely főként külföldről importált zöldség és gyümölcs szállítmányok értékesítésével foglakozik.
A gazdasági társaság nevében havonta többször érkezett bejelentés az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerbe (EKÁER) több százmillió forint összértékben, azonban a gazdálkodó az áfa bevallásában sem értékesítési adatokat, sem Közösségen belüli beszerzéseket nem tüntetett fel.

Az alaposabb vizsgálat kiderítette, hogy a társaság egy olyan számlázási láncolat tagja, amely az uniós beszerzés és belföldi forgalomba hozatal kapcsán keletkező áfafizetési-kötelezettség tudatos és szervezett elkerülésére hoztak létre.

Forrás:NAV
Az adóhatóság az ügyben 251 millió forintig ideiglenes pénzkövetelés biztosítást rendelt el.

A NAV végrehajtói a nagykereskedő telephelyén lefoglaltak 45 tonna gyümölcsöt, hogy az abból származó bevétel fedezhesse a jelentős adótartozás egy részét. Az árukészletet – tekintettel annak romlandó jellegére – azonnal értékesítették, így 6 millió forintot sikerült bevételezni a központi költségvetésbe. ​

Hozzászólások