Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Vingardium Borliget: új borfesztivál a fővárosban

Offmedia- 2016.07.18. 14:42
673
Bor, napsütés, koncertek, piknik a fűben, gasztrocsodák, gyerekprogramok: Vingardium Borliget néven kel életre egy teljesen új borfesztivál az Erzsébetligetben szeptember elején

A nagyszabású Vingardium Borliget elsősorban borfesztivál, de nem a megszokott keretek között, hiszen a helyszín és a színes programkavalkád családi fesztivállá is varázsolja. Az Arkánum X Kft. és a 16. kerületi Corvin Művelődési Ház társszervezésével szeptember 2-3-án megvalósuló esemény Budapest aszfaltos belvárosa helyett természeti környezetbe, zöld közösségi térbe csábít mindenkit. A több száz éves fák árnyékában hangulatos zene, fűben fekvős borozgatás, kalandos gyermekprogramok, érdekes borkurzus és számos élmény vár a vendégekre.

Forrás:Mark Mervai Photography

A fesztivál 30 kiállítót vár Magyarország összes borvidékéről. A „nagy boros” nevek mellett bemutatkoznak kisebb, de minőséget képviselő borászatok is. A teljesség igénye nélkül: Carla Pezsgőház, Frittmann, Harsányi,  Gere Tamás és Zsolt, Kristinus, Nobilis, Royal Tokaj, Sterlik, Tiffán Ede és Zsolt, Thummerer és még sokan mások.

A Gasztrosétányon streetfood, kézműves gasztro különlegességek, magyaros és modern ízek tárháza vonul fel. A finom falatokra vadászók találkozhatnak Árpás László sonkamesterrel, beleharaphatnak a szaftos Kolbice-ba, csipegethetnek kézműves magyar sajtot a Zsendicétől és megkóstolhatják az újdonságnak számító Steamboo-t, Szabó Győző forradalmi falatkáit. Emellett a Budapest Bakering ringet áruló BKV kocsijai is begurulnak a ‪Vingardiumra, a Stelázsiról, Lemonbarról, Kockásról, Kürcsi kürtőskalácsról nem is beszélve.

Az evés-ivás mellett esténként a koncerteken is kikapcsolódhatunk: fellép majd többek között a Bohemian Betyars, Tóth Vera, és Járai Márk.

Hozzászólások