Keresés
-18O
Budapest
2020.12.05., szombat (Vilma)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Városszerte terített asztalokkal kampányolnak az élelmiszerpazarlás ellen

Városszerte terített asztalokkal kampányolnak az élelmiszerpazarlás ellen

Helstáb Laura- 2016.05.04. 16:52
371
"Terített asztal? Nem mindenkinek adatik meg, miközben 40 kg élelmiszert dobunk ki éves szinten fejenként"

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a pazarlás ellen indított ütős kampányt, amely Budapest-szerte több helyen figyelmet kelthet a napokban. Május 2-6. között a főváros legforgalmasabb terein megterített étkezőasztalokat állítanak fel: jártak már az Egyetem téren, a Baross utcában, a Deákon és a Bazilika előtt, ma pedig a Mikszáth téren vannak.

Forrás:Instagram/elelmiszerbank

Az akcióhoz otthonról is lehet csatlakozni, csupán egy kajafotót kell megosztani az Instagramon a #szerencsesvagyok és az #elelmiszerbank hashtaggel, hogy segítsünk tudatosítani magunkban és a környeztünkben a felesleges pazarlást.

Forrás:Instagram/elelmiszerbank

"A világon minden hetedik ember éhesen fekszik le, miközben 1,3 milliárd tonna élelmiszert pazarolunk el évente." - írják a Facebook-oldalukon, ahonnan a bevezetőben olvasható mondat is származik.

Forrás:Instagram/elelmiszerbank

Több helyen láttam már, hogy a megmaradt kenyeret becsomagolva a kuka szélére tették, vagy elviteles dobozban maradék ételt hagytak ott az aluljárókban a hajléktalanoknak - talán ezentúl mindenki tudatosabban fog figyelni a pazarlásra, és nem kerül a kukákba fölöslegesen étel.

Forrás:Instagram/elelmiszerbank

Hozzászólások