Keresés
14O
Budapest
2017.08.22., kedd (Menyhért, Mirjam)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Unod a hagyományos éttermi vacsikat? Három különleges gasztroprogam novemberre

Unod a hagyományos éttermi vacsikat? Három különleges gasztroprogam novemberre

Helstáb Laura- 2016.11.02. 17:00
668
Néha érdemes kicsit elszakadni a klasszikus éttermi vacsoráktól, és benevezni valami igazán különleges gasztronómiai élményre. Ehhez adunk most ötleteket novemberre - azoknak, akik nemcsak jókat enni szeretnek, hanem új ízeket és helyeket felfedezni is.

Forrás:iStock/Getty

Színház és tapas - november 11.

A Nemzeti Színház után a La Nube kávézóban nézhetjük meg Guy Foissy: Két Páros Arany Deszka díjas színdarabját - méghozzá vacsorával egybekötve. A vacsoraszínház gasztro- és kultúprogram egyben: a színdarab mellé spanyol ételeket fogyaszthatunk, kétféle menüből választva.

"Nem jó az embernek egyedül. Mindenki egy társra vágyik, akivel együtt álmodozhat, játszhat, tervezhet közös jövőt. Ketten minden könnyebb. Ha végre megtaláljuk az igazit, az élet lehet tündérmese vagy rémálom - tetszés szerint!" - a történetet a Prospero Színkör viszi színpadra.

A-menü: Iberico tapa (spanyol sonka, kolbász, szalámi, sajt), egy üveg San Migeul sör, vagy egy pohár (1 dl) spanyol bor, vagy egy pohár szörp/ásványvíz

B-menü (vergetáriánus): Membrillo és pimiento piquillo tapa (spanyol birsalmás sajt és töltött marinált paprika), egy üveg San Migeul sör, vagy egy pohár (1 dl) spanyol bor, vagy egy pohár szörp/ásványvíz

További információ

A fjordok és a sarki fény nyomában - november 17.

Biró Botond Boldizsár séf tematikus estjén a skandináv ízek világába kalauzolja el a vendégeit: persze nem az IKEA húsgolyóira kell gondolni, hanem lazacos különlegességekre, szarvasgerincre tengeri algával, kardamomra és fahéjra.

Előétel: marinált lazac kaporral gravlax szósszal
Leves: Lohikeitto – Finn lazacos krumplileves
Főétel: Szarvasgerinc céklával és tőzegáfonyával citromos créme fraiche és wakame
Desszert: Kardamomteás kuglóf tejsodóval és fahéjas cukormázzal

Helyszín: Miele Főzőiskola

További információ

Forrás:iStock/Getty

Pop-up vacsora Oliver Rowe angol séffel - november 19-20.

Oliver Rowe a legjobb őszi alapanyagokból állította össze első budapesti pop-up vacsorája alapanyagait, melyeket november 19-20-án az Apacuka étteremben a Globalista Konyha tálalásában kóstolhatnak meg az érdeklődők. Az ételek mellé organikus alapanyagok felhasználásával, forrásvízből és zöldenergiával készült Holland kézműves biosöröket is fogyaszthatunk.

Menü:

Füstölt szardella és labneh piritóson, csili, lilahagyma
Budels Pilsener (Kristálytiszta természet)

Kelbimbó levél, fűszeres dió, Stilton és szalonna
Budels Blond (Lágerek királynője)
Vegetariánus opció: sült sütőtök

Körte és paszternák leves, turbolya, fekete olajbogyó és tejföl
Witte Parel (Fehér gyöngy)

Kacsamell, sült lilakáposzta, crème fraiche, tök, égetett narancs, szegfűszeg szirup
Zware Dobber (Nagy kihívás)
Vegetariánus opció: lágy polenta, sült csicsóka, sült fokhagymapüré, citrom, pirított tökmag
Weizen bajor típusú búzasör

Birsalma tart tatin, kakukkfű, dió, queijo fresco sajt
Budels Honning (Mézes élet)

További információ

Hozzászólások