Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)

Újdonság Budapest sörtérképén: szőlős APA

Helstáb Laura- 2016.10.28. 15:10
978
Tegnap egy új sör bemutatóját ünnepeltük az Ogre Bácsinál: a Szent András Sörfőzde a tokaji szőlők és a komló házasításával egy olyan APA-t alkotott, ami még a borosokat is átállíthatja a sörök oldalára.

Nem véletlen, hogy nem a szőlő jut eszünkbe először, ha a gyümölcsös sörökre gondolunk: ritka a jó házasság a komló és a szőlő között, de a Szent András Sörfőzdénél egy ígéretes új kapcsolat születésének lehettünk tanúi. Már tavaly is tettek egy kísérletet a szőlős sörre a szüreti időszakban, akkor azonban nem készültek nagyobb készlettel: idén továbbgondolva a koncepciót, állandó sörként vezetik be a szőlőset, amit az Ogre Bácsiban csapról vagy üvegből is megkóstolhatunk.

Bukovinszky László a Szent András sörfőzdétől a szőlős APA bemutatóján

Az új szőlős egy szűretlen, felső erjesztésű APA, ami egy izgalmas, illataiban szőlős jegyeket hordozó új-zélandi komlóból készült. A tokaji hárslevelű, furmint és muskotály sűrítményt utólagos házasítással adják hozzá - tudhattuk meg  Bukovinszky Lászlótól a sör bemutatóján. Alkoholtartalma 4.9%, ízre kicsit muskotályos, de nem dominánsan, friss, édeskés, azokra az estékre tökéletes, amikor nem tudsz dönteni, hogy bort, vagy sört igyál. A célcsoportja kifejezetten azok, akik alapvetően nem "sörösek", de érdeklődnek a különlegesebb sörök iránt.

Hozzászólások