Keresés
-18O
Budapest
2020.10.24., szombat (Salamon)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Több mint százféle étel várja a IV. Halfesztivál vendégeit a Millenáris parkban

Több mint százféle étel várja a IV. Halfesztivál vendégeit a Millenáris parkban

Offmedia- 2016.02.02. 13:00
541
Több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, főzőversennyel, gyerekprogramokkal és könnyűzenei koncertekkel várja a látogatókat a IV. Budapesti Halfesztivál a Millenáris parkban február 12. és 14. között.

A több mint 200 kiállító számos különlegességgel készül, például szegedi óriásbográccsal és óriásharcsa-sütéssel. A rendezvényen kiemelt figyelmet kap a szürkeharcsa, a magyar vizek legnagyobb hala. A szervezők ígérete szerint a gasztrofesztiválon minden halból készül, még a kolbász is. A nemzetközi konyha számos remekét is felvonultatja a program, így szusit, pad thai tésztát, orosz kaviárt, francia hallevest, olasz branzinót (tengeri süllőt), afrikai tüdős harcsa szalámit vagy fish & chipset is lehet majd kóstolni.

A gasztronómiai kínálat mellett halászléfőző versennyel, a legkiemelkedőbb magyar séfek halpárbajával, interaktív horgászfaluval, élőhal bemutatóval, gyerekprogramokkal és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket.

A szervezők szándéka, hogy népszerűsítsék a magyar halak fogyasztást, erősítsék a magyar gasztronómiában a hal szerepét és hangsúlyozzák egészségmegőrző hatását. A rendezvényhez idén is csatlakoznak Magyarország kiemelkedő halas szakmai szervezetei, halgazdaságai.
Necz István, a halfesztivál főszervezője kiemelte: a rendezvénnyel szeretnék ráébreszteni a látogatókat a Duna természeti értékei és a víz tisztasága védelmének fontosságára is

MTI nyomán

Hozzászólások