Keresés
-18O
Budapest
2021.01.26., kedd (Vanda, Paula)

Nagy kávéünnepet rendeznek Budapesten a hétvégén

MTI- 2016.09.29. 15:53
2154
Idén ötödször ünneplik kávékóstolókkal, bemutatókkal, workshopokkal és barista bajnoksággal a kávé világnapját Budapesten. A vasárnapi rendezvénynek ezúttal a Tesla ad otthont a Kazinczy utcában.

Szeptember végén számos országban ünnep a kávé világnapja, a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges fajtakóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket Európa-szerte és a tengerentúlon is. Magyarországon ötödik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, és avatják be a közönséget a kávé világába tehetséges, alkotókedvű baristák segítségével Budapesten.

Az eseménynek idén új helyszín, a Kazinczy utcai Tesla Budapest ad otthont, ahol a legjobb termőterületekről származó tételek kóstolhatók, a kiállítók asztalain pedig filteres eszközök, espresso gépek, kiegészítők, valamint különleges kávék tekinthetők és akár vásárolhatók meg.

Idén hét mikropörkölő termékeivel ismerkedhet meg a közönség a rendezvényen, a magyarok közül jelen lesz a La Marzocco-42, a Beyond Within, a Black Sheep, a Casino Mocca, a Lucky Cap, és itt debütál az angol Alchemy, amely Magyarországon Alchemy Coffee Hungary néven lesz elérhető, valamint a lengyel Karma, amelynek már van hazai forgalmazója. A kóstolás mellett arra is lehetőség nyílik, hogy az érdeklődők kipróbálják, hogyan kell használni az otthonra ideális alternatív kávéfőző eszközöket.

Délután zajlik a Creative Brew Challenge bajnokság az Egyesület a Magyar Kávékultúráért szervezésében. Ez egy olyan hazai kezdeményezés, amely kitűnő alkalom arra, hogy egy kötetlenebb szakmai megmérettetésben vegyenek részt az alkotókedvű baristák. A nap során az egyesület rövid bemutatkozó előadásában többek között a jövő évi országos barista bajnokságokról, valamint a Budapesten rendezendő világbajnokságról is szó lesz - közölték a szervezők.

Az estig tartó rendezvényen számos további programmal: cup tastinggel, szakmai előadásokkal (vízhasználat, tömörítés, őrlők), az Alchemy mikropörkölő workshopjával, a csak ezen a rendezvényen látható The Coffee Man című filmmel, valamint Spájz a szájban kávé+párlat kóstolóval készülnek a szervezők. A standok mellett Tesla-bárpult és Panificio il Basilico food truck üzemel.

Az 1000 forintos belépő a programokon való részvétel mellett korlátlan kávékóstolást biztosít, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges az esemény Facebook oldalán.

Hozzászólások