Keresés
-18O
Budapest
2021.01.19., kedd (Sára, Márió)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Koktélozz cicák társaságában - megnyitott Budapest első macskás kocsmája

Koktélozz cicák társaságában - megnyitott Budapest első macskás kocsmája

Helstáb Laura- 2016.08.20. 07:10
4503
Mostantól kézműves söröket és koktélokat is kortyolgathatunk a cirmos kedvencek társaságában.

Csütörtökön nyitott meg hivatalosan az eddig tesztüzemmódban futó a Whiskers Cat Pub, "Magyarország első macskocsmája". Az elnevezés a galérián lakó, négy, roppant barátságos cicusnak köszönhető - három menhelyi és egy különleges fajta, a göndör szőrű cornish rex, aki nyáron épp kopasz mondjuk, és Pikachu névre hallgat -, akikkel együtt lehet sörözni a Semmelweis utca 17. szám alatt - persze csak vigyázva rájuk.

A cicabarát tulajdonosok: Szépvölgyi Zoltán és Tóth Ádám

Épp ezért - és hogy a sörbe se kerüljön macskaszőr - a cicák külön szobát kaptak az emeleten, ahova felmehetünk hozzájuk egy itallal vagy anélkül, kicsit relaxálni, lelassulni a város közepén. Ezen kívül egy frappáns megoldással az állatok átfuthatnak a falon kialakított alagútban a bejárat fölé, ahonnan szemmel tarthatják az utcát is.

A vendégek szemmel tartásáról pedig a hely másik dísze, Whiskers kapitány portréja gondoskodik, aki "csúnyán néz azokra, akik nem isznak eleget" - jegyezte meg tréfásan a megnyitón Szatmári Balázs festőművész, a kép alkotója. Utóbbihoz pedig választék van bőven és jó áron: a Rizmájer kézműves sörök mellett fantáziadús neveken megtalálhatjuk a klasszikus koktélokat - ihatunk például Meowitot vagy Cat on the Beach-et -, de kávézni és enni is betérhetünk. Minden cicakedvelőnek ajánljuk a helyet, és azoknak, akik szeretnének egy kicsit kikapcsolódni a főváros forgatagában.

Hozzászólások