Keresés
-18O
Budapest
2021.01.21., csütörtök (Ágnes)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Megnyitott a Mr. Funk, hosszú sorok és tüntetők fogadták

Megnyitott a Mr. Funk, hosszú sorok és tüntetők fogadták

Helstáb Laura- 2016.10.14. 12:26
6473
Mint várható volt, óriási tömeg fogadta reggel a Mr. Funk megnyitóját, miután beharagozták, hogy több ezer ingyen fánkot és bagelt osztanak ki - de a tüntetők is megjelentek Andy Vajna feleségének üzleténél.

A Mr. Funk amerikai stílusú, street foodot - fánkot és bagelt - kínáló üzlet, amit Vajna Tímea nyitott az Arany János utca és a Hercegprímás utca sarkán. A pénteki megnyitó előtt nem ment minden zökkenőmentesen: kedden valakik betörték az üzlet kirakatát. Ma reggel viszont már minden egyben volt, és a Mr. Funk megnyitotta kapuit.

Rengetegen jöttek el, már reggel tízkor, a nyitáskor is nagy volt a sor. A sorban állóknak az MSZP osztogatott jéghideg, menzás barackos fánkokat "mutyimentes fánk" címen, egy tüntető pedig "Vesszen az elit" táblával fejezte ki a véleményét (aztán taxiba szállt, és elhajtott, ami elég illúzióromboló volt).

Az üzletbe kivonult reggel a Rádió1, innen sugározta az adását, volt lufihajtogató és fánknak beöltözött emberek is.

Végül olyan húsz perc sorban állás után bejutottunk a fánk-mennyországba, ahol az ezüst bogyókkal díszített fánktól kezdve a nutelláson át mindenféle volt, egy másik pultban pedig a bagelek - sonkás, lazacos, tojáskrémes, hogy csak egy párat soroljunk fel.

A kóstolás eredménye kellemes meglepetés: a fánk könnyed, nem zsíros a tésztája, és a máz sem okoz cukorsokkot (annyira), a bagel pedig friss, ropogós.

Hozzászólások