Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Le Petit Bistrot: egy szeletnyi Párizs Budapesten

Helstáb Laura- 2016.04.06. 13:35
513
Crêpe, café, croissant és francia romantika - Budapesten.

Forrás:Le Petit Bistrot

A Hajós utca és a Desswefy utca sarkán található kis étterem és kávézó valóban egy szeletnyi Párizst csempész be a fővárosba: a levendulával díszített asztalok, a fényfüzérek, a borostyános fal és az isteni palacsinta-illat mind befelé csábítanak. A kicsi, ám minden centiméterében kihasznált helyiségbe lépve olyan érzésünk támad, mintha utaznánk egyet térben és időben: a fagerendák, a polcokon sorakozó baguette-ek, az ablakfülkébe helyezett romantikus asztalok és a rusztikus berendezés valahová a Szajna-partra repítenek gondolatban, ahol minden a finom ételekről, italokról és jó beszélgetésekről szól.

Forrás:Le Petit Bistrot

Az eldugott kis hely leginkább szájhagyomány útján terjed a pestiek között: én is a szomszéd boltban dolgozó sráctól hallottam, hogy finom a palacsinta, most pedig én adom tovább a titkot, mert leteszteltem, és valóban az. Az étlapon az édes és sós óriáspalacsinták széles választéka mellett tortillákat, mártogatósokat, szendvicseket és leveseket találhatunk, de természetesen beülhetünk csak egy kávéra, házi szörpre vagy forró csokira is. Minden frissen készül az apró konyhában, úgyhogy ha a palacsintaillat betölti a levegőt, nehéz megállni, hogy ne kívánjuk meg.

Forrás:Le Petit Bistrot

Hangulatos kiülős rész is tartozik az étteremhez, ahol nyári estéken hosszú eszmecseréket folytathatunk, vagy ha épp olyan estét fogunk ki, gitárkoncert mellett borozhatunk és szemezgethetünk sajttálról. Így könnyű megfeledkezni a hétköznapokról és arról, hogy nem éppen nyaraláson vagyunk!

Forrás:Le Petit Bistrot

Forrás:Le Petit Bistrot

Hozzászólások