Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Kávé, kutyusok és kiállítás egy helyen: az Alapban jártunk

Kávé, kutyusok és kiállítás egy helyen: az Alapban jártunk

Helstáb Laura- 2016.02.23. 19:00
649
Van egy kávézó Budapesten, ahol a pink puffot elfoglaló mopsz, a finom kávé, a művészet szemlélése – és művelése – alap.

Ez a Bajcsy-Zsilinszky úton található ALAP kávéház, a menő budapesti fiatalok egyik kedvenc helye, ahol szabad az asztalokra firkálni, leckét írni, netezni, kutyázni, enni, inni, de még vásárolni is a sarokban kialakított dizájnboltban.

Hazudnék, ha azt mondanám, nem képvisel jelentős vendégcsalogató erőt a Dagi névre hallgató mopsz, a hely állandó lakosa, aki a legjobban a nagy rózsaszín puffon szeret heverészni, és pedánsan tűri, ahogy fotózzák és simogatják.

Emellett reggeltől estig lefedi a kínálat az igényeket: van kávé, süti, háromfogásos menü és alkoholos italok is a választékban. A hely különösen ideális laptopozáshoz, mert tényleg gyors a net és rengeteg a konnektor, ami sajnos nem minden kávézóról mondható el.

A kávézót most Kovács Péter, vagy művésznevén KoPé zseniális képei díszítik, melyek március 20-ig tekinthetők meg a helyszínen. A kiállítás a turisták selfie-mániáját figurázza ki, a digitális technikát olajfestéssel ötvözve.

Emellett látható a művész Alternative Budapest fotósorozata, melyben fantázia keveredik a valósággal, és a fővárosi helyszíneket velociraptorok, King Kong vagy éppen a Bosszúállók szállják meg.

Szerintem alap, hogy ide jövünk még!

Hozzászólások