Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)

Itt van a legjobb frissen facsart narancslé Budapesten

Helstáb Laura- 2016.04.22. 11:52
1578
A Nébih nagy narancslétesztet végzett a fővárosban és környékén, egy budapesti cukrászdában találták a legjobbat.

Forrás:iStock/Getty

Tíz budapesti és Budapest-környéki vendéglátóhelyen tesztelte a narancsleveket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), komplex helyi és laboratóriumi vizsgálatoknak alávetve őket. Megnyugtató, hogy az alapanyagot mindenütt megfelelőnek találták, és a laboratóriumi vizsgálatok is azt mutatták, hogy a termékek biztonságosan fogyaszthatók, nem tartalmaznak kórokozó baktériumokat.

A személyis és tárgyi feltételek - vendéglátóhely felszereltsége, dolgozók képzettsége - mindenhol rendben voltak, de akadtak pontatlanságok is: gyakori hiba volt, hogy a dolgozók munka közben ékszert viseltek a kezükön, illetve a gépek takarítása nem volt kellően alapos - írják közleményükben.

A frissen facsart narancslevek C-vitamin tartalma szinte megegyezett a narancs mint gyümölcs vitamintartalmával, viszont majdnem kétszer annyi volt, mint az üzletekben kapható, "100 %-os" narancslevekben.

A narancslevek íze, színe és illata alapján a hűtött alapanyagból készülő és a hagyományos technológiával facsart narancslé lett a legjobb.

Az első helyezést a Gerbeaud cukrászda vitte el a narancslevek terén. Második helyezett a Cortesi WestEnd-ben működő üzlete, míg harmadik a Marché Restaurant (M0 Alacskai pihenő) frissen facsart narancsleve lett.

Hozzászólások