Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Itt eheted a legjobb bagelt Budapesten

Helstáb Laura- 2016.07.14. 14:21
1682
Pár éve még csak az amerikai kávézóláncok kínáltak bagelt Magyarországon, ma már több erre specializálódott pékség is van Budapesten - de igazán tökéleteset csak egy helyen találtam.

Persze felmerülhet a kérdés, hogy minek nekünk bagel, ha van a zsemle is? A középen lyukas cipó ránézésre ugyanolyannak tűnik, és sok helyen az íze is ugyanolyan, de ha igazi amerikai bagelt eszünk, rögtön érezzük a különbséget. A bagel tésztája tömörebb, édesebb, más beleharapni, és jóval laktatóbb, mint egy zsemle, mert máshogy készül, sütés előtt főzik a tésztát. Amerikában pirítósként eszik reggelire, vagy napközben szendvicsnek.

Az utóbbi években Budapesten is megszaporodtak a bagel-lelőhelyek: az amerikai kávézóláncokban szinte mind van bagel, de általában kicsi és nem az Igazi. Szupermarketben is találkoztam már vele, bár az nem volt több, mint egy kilyukasztott zsömle. Az egyetlen pozitív csalódás Aldi volt, ahol egyébként is sok jó amerikai ételt megtalálunk, és néha van előre csomagolt bagel, ami pont olyan, mint amit kint lehet enni.

Aldi-bagel (otthon elkészítve)

Számomra a New York-i bagel az etalon: jó nagy, laktató, pufi cipók, jóó sok sajtkrémmel. Sokáig kerestem, mire találtam itthon is pontosan olyat, de sikerült: ha igazán jó bagelt akarsz enni Magyarországon, vedd az irányt a Budapest Bagel felé!

Kálvin téri pékségük mellé nemrég csatlakozott a Madách téri, így mindig útba estik valamelyik. A legnagyobb előnye a többi hellyel szemben, ahol bagelt kóstoltam Magyarországon, hogy itt tényleg azokat nagy, de mégis tömör cipókat készítik el, amivel jól laksz, egyszóval áthozták a tökéletes amerikai receptet. És mellé nem spórolnak a töltelékekből: ha sima sajtkrémeset eszel, azon is bőven van krém, a többi - például lazacos - meg már felér egy főétkezéssel. Az álladóak mellett a kínálat szezonálisan változik, nekem a nyáriak közül a kedvencem az epres-sajtkrémes-bazsalikomos, aminek mennyei az ízkombinációja. Szóval ha igazi amerikai ízekre fáj a fogad, itt megtalálod, amit keresel!

Budapest Bagel: Baross utca, Madách tér

Hozzászólások