Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Így nyiss saját éttermet szombaton!

Offmedia- 2016.11.17. 20:33
1157
Indul a Restaurant Day Budapest.

Szeretett fővárosunkban sosem kell unatkoznunk, egy hétvégére sem maradunk programok vagy fesztiválok nélkül és ez most hétvégén sem lesz másként, mivel minden budapestit vár a Restaurant Day.

November 19-20-a között mindenki belekóstolhat abba, hogy milyen is a vendéglátós élet és megnyithatja saját popup-éttermét Budapest szerte. A Restaurant Day-re természetesen nem szakmabeliek regisztrációját is várják, mert ez a program mindenkinek szól aki igazi séfnek akarja érezni magát két teljes napra! Fontos hogy semmilyen helyszíni megkötés nincs, tehát a te éttermed lehet akár egy parkban, az irodádban, lehetsz mozgóárus esetleg nyithatsz egy lakáskonyhát, teljesen rajtad áll hogy mit hozol ki a saját konyhádból. Azért érdemes olyan helyszínt választani, ami könnyen megközelíthető vagy sok ember által érintett helyen van.

Az ételkarnevál ötlete Finnországból ered, ahol 2011-ben rendezték meg az első Restaurant Day-t, mára viszont már több száz városban lehetőségünk van egy kis eszem-iszomra. A rendezvény mindenesetre jó alkalom arra, hogy a hagyományos éttermi helyszínektől elrugaszkodva új, sokkal kötetlenebb közegben érezzük jól magunkat, gasztronómiai élményeket cseréljünk, ismerkedjünk egymással és a különféle ízvilágokkal. Az hogy ingyenes-e az adott étterem, vagy mennyibe kerül a menü, éttermenként változik de általában az ingyenes popup-lakáskonyhák regisztrációhoz kötöttek és van max létszám. A „hétvégi séfek” széles menü kínálattal várják az érdeklődőket; levesekkel, vega menükkel, igazi magyaros paprikás krumplival, karácsonyi sütikkel, cupcake-kekkel és tortákkal stb. Egy kutyás közösség még a négylábúakra is gondolt, Restaurant Day-es süti vásárt szerveznek, ahol a gazdik a kekszekkel, a kutyusok pedig cukor és fűszerek nélküli, teljes kiőrlésű liszttel készült finomságokkal lakhatnak jól.

Írta: Rőhringer Diana

Hozzászólások