Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Hétvégén nagyszabású kávé- és bárfesztivált rendeznek Budapesten

Hétvégén nagyszabású kávé- és bárfesztivált rendeznek Budapesten

Helstáb Laura- 2016.02.18. 00:11
734
A KávéBár Bazárban Magyarország legjobb baristái gondoskodnak a kávé- és borkóstolásról.

A kávé- és bárvilág legnagyobb hazai eseményének a Corinthia hotel ad otthont 2016. február 20-21-én. A hétvégén több mint 50 kávés-báros-gasztro kiállító száz termékét kóstolhatják végig a résztvevők, országos bajnokságokkal (barista, sommelier, koktél-flair) izgalmas előadásokkal, bemutatókkal, és kísérőprogramokkal fűszerezve. Négy versenyt is rendeznek az eseményen a hétvége alatt: a Latte Art és a Cup Tasting is a rendezvény keretén belül zajlik majd, vasárnap pedig a Magyar Koktél- és Flair Bajnokság, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság választ győztest.

A kiállítók között sok újdonság lesz az előző évekhez képest, például a Kávétársaság és a Mantra Specialty Coffee Minibar, akik idén már nemcsak előadással, hanem standdal is készülnek. A hazai mikropörkölők vonalát erősíti a Madal csapata, a debreceni BLACK SHEEP, a Coffeein a KávéMűhely-lyel és a szentendrei La Mocca. Professzionális kiegészítő eszközöket hoz az AMSA Higiénia és a PROGAST. A Sarki Fűszeres is mindenféle finomsággal készül: lesz természetes üdítőital, vagyis a Bubee, a TEAVOLUTION speciality tea, a LA LORRAINE péktermékek és MAYER szörp. A borászok közül újak a Barnabás Pince a Csobánci Bormanufaktúra, a Kristinus Borbirtok, de jönnek a Bükkaljai Hegyközség képviselői is, régi-újként a Kertész Családi Pincészet, és új pálinkásként a Schiszler Pálinkák állítanak fel standot.

Az Országos Barista Bajnokság két versenyszáma, a Latte Art és a Cup Tasting is a rendezvény keretén belül zajlik majd, vasárnap pedig a Magyar Koktél- és Flair Bajnokság, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság

A kiállítói tér teljesen megtelt, és a jegyek is gyorsan fogynak, ezért érdemes elővételben megvenni őket valamelyik árusító helyszínen. Budán a KávéMűhely, a Madal Espresso & Brew Bar a Ferenciek terén, az OneCup Espresso Bar a Kálvin téren, a Reflexshop a VI. kerületben, a Koktélbolt a Fővám térnél és a Sarki Fűszeres a Pozsonyi úton péntek estig árul elővételes jegyeket. A belépőben benne van a korlátlan kávékóstolás, 15 tételes borkóstolás, párlatkóstolás, és a részvétel az előadásokon és workshopokon.

Jegyárak: elővételes napijegy: 3000 Ft, elővételes kétnapos bérlet: 5500 Ft, elővételes napi páros jegy 2 fő részére: 5500 Ft

További információ itt.

Hozzászólások