Keresés
-18O
Budapest
2021.01.16., szombat (Gusztáv)

Ha Budapest nem megy a tanyára, a tanya jön Budapestre

Helstáb Laura- 2016.02.16. 21:00
485
Péntektől hétfőig rendezik meg az első Budapesti Böllérfesztivált a fővárosban.

Forrás:Budapesti Böllérfesztivál

Hiányzik egy jó falusi disznóvágás vagy Kis Grófo koncert? A sertésből készült hazai és nemzetközi ételek széles választékával, kézműves élelmiszerekkel és igazi falusi hangulatot felidéző koncertekkel csalogat a Millenáris Parkban megrendezett "tanyasi mulatság".

A fesztiválon több száz sertésből készült gasztronómiai különlegességet kóstolhatnak a látogatók, sőt elkészítésüket is megtanulhatják. A Böllérpénteken nem csak kóstolni lehet, hanem féláron fogyaszthatók a kijelölt standok ételei. Az eszem-iszom után már csak egy ki tánc hiányzik: pénteken retro koncertek, szombaton mulatós zene egészíti ki a felhőtlen falusi hangulatot, vasárnap pedig a népzenéé és a hazai táncházaké lesz a főszerep. A fellépők közül nem maradhat ki Kis Grófo, Lagzi Lajcsi, Dupla Kávé, Apostol, Dj Dominique, Korda Gyuri és Balázs Klári, és a Dolly Roll.

A gyermekek kedvéért még egy malacsimogatót is felépítenek, emellett ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, és élőállat bemutató, mini állatkert is várja őket. A múlt hagyományait idézi fel a "falu legszebb lánya választás", a malackergető és malacevő verseny, a "legények" pedig a "falu legerősebb bikája" címért mérkőzhetnek meg.

Részletes program az esemény Facebook oldalán.

Hozzászólások