Keresés
-18O
Budapest
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Egy szelet Békésszentandrás Budapesten - megnyitott az Ogre Bácsi

Egy szelet Békésszentandrás Budapesten - megnyitott az Ogre Bácsi

Helstáb Laura- 2016.09.24. 13:55
3679
Új kézműves söröző ütötte fel a fejét a VI. kerületben: az Ogre Bácsi egy Békés sziget a sör, a kolbász, és a jó pálinka kedvelőinek.

A békésszentandrási Szent András Sörfőzde megnyitotta a saját helyét Budapesten, ahol Marosvári “Ogre” Laci személyesen csapolja majd sört. A tíz csapból 7-8 a Szent András Sörfőzde széles választékát türközi majd - köztük olyan sörökkel, mint például a népszerű málnás búza, meggy, fekete, és természetesen az Ogre - , a többi pedig más kézműves sörözők kínálatából válogat. Ezen felül vagy ötvenféle üveges sör, igazi békési pálinka, kolbász, és a híres mezőtúri, kézzel készült sörperec is felkerült az étlapra, amit Budapesten itt kóstolhatunk először.

A helyet a békésszentandrási Rózsa pince mintájára hozták létre a Hunyadi téren, a régi Hopfanatic Sörpince helyén. A bulinegyedtől egy kicsit elszakadva, a VI. kerület Nagykörúton kívüli részét választották, ahova az talál oda, aki tényleg a sör szeretetéért, a különleges hangulatért jön. A jövőben kvízeket, kerekasztal beszélgetéseket is szeretnének tartani, persze mindezt a sörről, a jó sörök kedvelőinek.

A csütörtöki megnyitón mutatták be új sörüket, a Szent András Sörfőzde és a Csupor Sör koprodukciójában készült Amerikai IPA-t, mely a Bandibá nevet kapta. Bandibá - ahogy mi is megtapasztaltuk - amolyan alattomosan üt fajta: finom, könnyen csúszik, inkább gyümölcsös aromájú, mint keserű, cserébe viszont 7%-os alkoholtartalmú. Amerikai és német komlóból készült, kevésbé testes, sokáig fogyasztható - tudtuk meg a készítésében részt vevő Csupor Marcitól.

Mostanában nagy vitát kavart a sörfőzők körében, hogy minek is nevezzék a terméket: kézműves, kisüzemi, vagy kraft sörök? Ez olvasható a bejárat melletti táblán, de a hely tulajdonosai rövidre zárták a kérdést a megnyitón: egyszerűen csak sörnek. És aki szereti a jó sört, annak a jövőben törzshelye lehet az Ogre Bácsi, a Hunyadi tér 11-ben.

Képek: Szlovik Péter

Hozzászólások