Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Egy budapesti hely is bekerült a világ legmenőbb bárjai közé

Egy budapesti hely is bekerült a világ legmenőbb bárjai közé

Helstáb Laura- 2016.05.30. 15:31
684
A világ 50 legjobb bárja közé sorolta a Lonely Planet legújabb zsebkönyve a Szimpla Kertet.

Forrás:Facebook/Szimpla Kert

A népszerű útikönyv-sorozat különkiadása 50 Bars To Blow Your Mind címmel jelent meg, és a világ legjobb történelmi bárjai közé beválogatta a budapesti romkocsmák etalonját, a Szimplát is. Mellette még olyan helyek szerepeltek a kategóriában, mint például a legrégebbi ír kocsma, a 900-as években alapított Sean's Bar, vagy a jordániai Petrában található barlangbár.

A Kazinczy utcai vendéglátóhelyet a romkocsmák egyik úttörőjeként tartják számon, és szinte minden Budapesttel foglalkozó összeállítás az elengedhetetlen látnivalók közé sorolja. Így nem csoda, hogy hihetetlenül népszerű a turisták körében, bár sajnos egyre inkább csak abban, mert a helyiek számára az árak emelkedésével elvesztette azt a barátokkal sörözős, szedett-vedett székekből álló, igazi romkocsma jellegét.

A Szimpla az evés-ivás örömei mellett a művészetnek is otthont ad, rendszeresen tartanak koncerteket, kiállításokat az amúgy is kreatvitástól túlcsorduló épületben, hétvégenként pedig termelői piac vonzza a látogatókat.

Hozzászólások