Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Budapest 3 legjobb reggelizője

Fiji- 2016.06.18. 08:44
842
A fővárosban gombamódjára kezdtek el szaporodni azok a helyek, ahol nemcsak mennyei kávét lehet kapni, hanem bőséges reggelit is.

Egyre felkapottabbakká válnak a reggelizők, melyek közül kiemelkedik a Szimply, a Zoska és az Anyám szerint.

A belváros szívében – a Károly körút 22-es szám alatt – található a Szimply, ahol ízletesebbnél ízletesebb falatok közül válogathatnak a betérők. A reggeliző reggel 8-kor nyit, de a Szimply gondolt a későn ébredőkre is, ezért sós és édes különlegességeivel délután 4-ig várja a reggelizni vágyókat. Ebben a reggelizőben az egészségé a főszerep, ezért, ha betérsz, akkor élvezd ki az ételek ízét. Az étlapon – mely havi szinten megújul – júniusban avokádós pirítós, serpenyős tojás, napi quiche található, az igazán kemény csajokat pedig az Iron Lady-vel célozzák meg, mely bacont, tojást, gouda sajtot, kovászos uborkát és tárkonyos mustármártást takar. A júniusi étlapra felkerült még barackos mandulás quinoa tál, granola görög joghurttal, sőt acai, valamint Szimply chia tál is.

Forrás:Facebook/Szimply

Sokak kedvence a mindig zsúfolt Zoska Reggeliző Kávézó, amely különleges hangulatával csábítja be vendégeit a Ferenczy István utcából. A reggeliző étlapján van minden, mi szem-szájnak ingere. Rendelhetünk palacsintát, bundáskenyeret, de akár virslit mustárral vagy szimplán csak müzlit is. A Zoska nagy előnye, hogy reggel 7-kor nyit, és este 7-ig várja azokat, akik ennének egy jó reggelit, vagy csak beszélgetnének egy forró kávé mellett. A Zoska odafigyel a részletekre is, a kávét festett csészében aranyos kávéskanállal szolgálják fel.

Forrás:Facebook/Zoska Reggeliző Kávézó

Nem mehetünk el szó nélkül az Anyám szerint mellett sem. A Wesselényi utcai tündéri kis reggelizőben mindig tele a polc rétesekkel, de a házias ízek jelen vannak még a tojásételekben, a zabkásákban, a melegszendvicsekben, sőt az egyéb különlegességekben is. Ha arra jársz, akkor egy házi brownie-ra feltétlenül térj be, az isteni csokis sütit olyan eperlekvárral tálalják, amilyet eddig még biztosan nem kóstoltál.

Forrás:Facebook/Anyám szerint

Hozzászólások