Keresés
-18O
Budapest
2021.01.24., vasárnap (Timót)
  • Főoldal
  • Gasztro
  • Absztrakt tálalóeszközöket készítettek a MOME diákjai

Absztrakt tálalóeszközöket készítettek a MOME diákjai

Helstáb Laura- 2016.03.23. 13:54
393
Vezető magyar séfekkel együttműködve hoztak létre természeti jelenségek által inspirált tálalóeszközöket a MOME kerámiatervező hallgatói.

Forrás:MTI/Koszticsák Szilárd

A MOME fine dininghoz kapcsolódó, Abstract Nature elnevezésű projektje a tárgyalkotás, a gasztronómia és a food design határterületein mozog, megmutatva az egyetemnek egy olyan arcát, amely a jövőben egyre fontosabb lesz - mondta el a bemutató előtt Barcza Dániel, a MOME rektorhelyettese.

Ez az irányzat egyre nagyobb hangsúlyt kap majd az egyetem életében: a MOME szeptemberben elindítja a tárgyalkotás alapszakot, ahol az oktatás már nem a felhasznált anyagból, hanem a megválaszolandó kihívásokból indul ki. A rektorhelyettes elmondása szerint az egyik fontos tematika éppen a gasztronómia és a food design lesz, a MOME ezért műhelyt is létrehoz ennek a területnek a kutatására.

Forrás:MTI/Koszticsák Szilárd

Az Abstract Nature projekt keretében Pesti István séffel konzultálva Fű Borbála a föld rétegződéséből, Kovács Máté a futóhomok változó jellegéből, Simon Borbála pedig a borostyánkő keletkezéséből kiindulva alkotott tálalóeszközöket. Sárközi Ákos séf volt a konzultánsa Herter Katalinnak és Mezei Enikőnek, akik a kristályosodás folyamatából, illetve a láva mozgásából merítettek ihletet.

Almássy Lili a talaj keverék jellegéből kiindulva, Tengely Nóra az olvadásra reflektálva készített egyedi tálalóeszközöket Várvizi Péter séf segítségével, Huszár Krisztián séf pedig Sáfrán Anett bauxitkőzetek inspirálta táljainak megalkotásában működött közre. A hallgatók és a séfek fél éven át dolgoztak együtt az eszközök megalkotásán és közülük többen is folytatják majd a közös munkát.

(MTI nyomán)

Hozzászólások