Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

700 féle bort kóstolhatunk két napon át a hétvégén

Helstáb Laura- 2016.02.09. 00:22
441
Idén két napos lesz az ország legnagyobb borkóstolója, a Bonjour Magnum.

Forrás:pestigasztro.hu

Pénteken és szombaton több mint 200 termelő mintegy 700 borával várja a közönséget a MOM Sportcsarnokban. A vendégek a belépő megváltásával mindkét napon 16 és 22 óra között szabadon és korlátlanul kóstolhatnak a kiállítók boraiból, majd szombaton zárópartival fejeződik be a rendezvény.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a közkedvelt, nagy borászatok mellett máshol nem látott számban képviseltessék magukat a magas minőséget produkáló, közepes és kis borászatok is. Idén ezért olyan jól ismert borászatok, mint a Sauska, Gere Attila Pincészete, a St Andrea, a Vylyan, a megújult Tokaj Kereskedőház vagy a Pannonhalmi Apátsági Pincészet mellett olyan kisebb termelők is kóstoltatnak, mint a vaskeresztesi Garger Pince, a tokaj-hegyaljai Breitenbach Pince, a Káli Kövek Borászat, a bükki Gallay Kézműves Pince vagy az aszófői Hudák Szőlőbirtok.

A látogatók mindkét napon mintegy 150-150 borászat, összesen több mint 200 termelő tételeit kóstolhatják, mellettük kisebb, családi gasztronómiai kiállítók is várják a közönséget.

Az idei Borjour Magnum egyik jelszava a játékosság, ezért nagyobb teret kap a tavaly rendkívül népszerűnek bizonyuló Borkaszinó, de boros játékokkal készül a Borszakkör és a Borháló is.

A kiállítók teljes listája és részletes információk a www.borjour.hu holnapon érhetők el.

Hozzászólások