Keresés
-18O
Budapest
2021.01.22., péntek (Vince, Artúr)

Unokáival énekel majd Aradszky László a Szenes Iván Emlékkoncerten

Offmedia- 2016.08.20. 12:48
1710
Aradszky László nem egy elveszett ember a színpadon, ám 2016. szeptember 11-én, a Szenes Iván Emlékkoncerten mégiscsak igénybe vesz egy kis segítséget. Unokái közreműködésével ezúttal is bebizonyítja, hogy Nem csak a húszéveseké a világ.

Aradszky László és unokája, Olívia
Forrás:Szabó Szeverin

A tavalyi emlékkoncert során sem kellet Aradszky Lászlónak nélkülöznie családja társaságát, még a színpadon sem, hiszen kis unokájával, a hatéves Olíviával adták elő az Engem csak a majom érdekel című Szenes slágert. A sikeren felbuzdulva, idén a jól bevált duó mellé becsatlakozik az Aradszky família újabb tagja, a tízéves Marci is. A csapat nagy izgalommal és igazi zenei csemegékkel készül a nagy napra.

„A Próbálj meg lazítani című slágerrel készülünk, amelyben komoly feladatot kapnak, hiszen mindketten egy-egy versét énekelnek majd el, a refrént pedig közösen adjuk elő. A Nem csak a húszéveseké a világot is egy kicsit megerősítjük, nem mintha nem volna nagyon az. Fantasztikus érzés ezt énekelni az előadásaimon. Minden dalomat nagyon megtapsolják, de amikor erre kerül a sor, mintha megváltozna a világ, mintha kitörne az atomháború, akkora a differencia a többi dalom sikeréhez mérten. Kiskorukban az unokáim számára is ez volt csúcsdal, csodálatos volt, hogy fújták kívülről. Ezt is megoldjuk majd úgy, hogy megmaradjon az utókornak ilyen formában is. Pályafutásom során mindent megtettem, és megteszek a mai napig is, hogy ezt a kincset megóvjam, hogy tovább éljen, mint az ember maga. Az igazi slágerek mindnyájunkat túlélnek.”

A Szenes család otthonát gyakran látogatta Aradszky

A Próbálj meg lazítani című dal különlegességét ezúttal nemcsak az előadók személye adja, hanem annak aktualizált szövege is. A sláger első sorát most új szöveggel énekelheti a közönség is, amely a frissen átnevezett kultikus helyszínre utal: „Mit látsz a Szenes Iván téren, ki áll kevélyen talapzatán?” A Szenes család háza előtt álló szobor, olyannyira megihlette legnépszerűbb dalköltőnket, hogy az egyik legismertebb slágerének szövegébe, a Próbálj meg lazítani címűbe bele is szőtte azt. Aradszky László – akárcsak a dal eredeti előadója Hofi Géza – gyakran pillanthatta meg azt a bizonyos szobrot, hiszen ő is állandó vendége volt a régi háznak.

„Bátran állítom, hogy atyai barátomnak mondhattam Szenes Ivánt, akivel nem csupán a közös munkák során találkoztunk. Akkor is mentem hozzá, ha nem kellett. Mentem, ha égett náluk a villany, márpedig nagyon égett, még éjjel 1 órakor is bekopogtam, és természetesen be is mehettem. Soha nem kérdezte, hogy mit keresek ott. Csodálatos ember volt, és hát, ahogy írt… Hálaistennek azok közé tartozom, akiknek a pályafutásához nagyon sok dalt adott, nem is akármennyit és nem is akármilyeneket. Minden dala egy csoda: kézenfekvőek, könnyen tanulhatók, minden a helyén van bennük. Szellemes, ha kell, vagy éppen könnyekre fakaszt.”

Hozzászólások