Keresés
-18O
Budapest
2021.01.22., péntek (Vince, Artúr)

Red Hot Chili Peppers-koncert lesz szeptemberben Budapesten

Helstáb Laura- 2016.05.05. 10:00
1208
Húsz év után újra Magyarországra jön az elmúlt negyedszázad egyik legjelentősebb rockzenekara. Az funk és punkrock stílusát vegyítő amerikai együttes szeptember 1-jén lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Forrás:Getty Images

Június 17-én jelenik meg a Red Hot Chili Peppers új, tizenegyedik stúdiólemeze, melyet öt év kihagyás után készítettek. Az albumot Nigel Godrich keverte, a producer Danger Mouse volt. Az első kislemez, a Dark Necessities csütörtök reggeltől érhető el.

A rocktörténelem egyik legsikeresebb csapata, az 1983-tól létező Red Hot Chili Peppers eddig több mint 60 millió albumot adott el és hat Grammy-díjat nyert. A kaliforniai zenekarban két alapító tag, az énekes-szövegíró Anthony Kiedis és a basszusgitáros Flea ma is meghatározó, mellettük Chad Smith dobos 1988 óta zenél az együttesben, Josh Klinghoffer gitáros pedig 2009 óta. Utóbbi az azóta szólóban dolgozó John Frusciantét pótolta, aki 1989-től - két részletben - volt a csapat meghatározó tagja, zeneszerzője. Az eredeti gitáros, Hillel Slovak 1988-ban herointúladagolásban halt meg. A Red Hot Chili Pepperst 2012 áprilisában beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

A zenekarnak eddig öt stúdióalbuma jutott be az amerikai Top 3-as listára (Blood Sugar Sex Magik - 1991, Californication - 1999, By the Way - 2002, Stadium Arcadium - 2006 és az I'm With You - 2011). A legsikeresebb dalok közé tartozik a Give It Away, a Fight Like a Brave, az Under the Bridge, a Californication, az Otherside, a Breaking the Girl vagy a Higher Ground.

A Red Hot Chili Peppers eddig egyszer, 1996 júniusában lépett fel Budapesten, akkor a Kisstadionban.

A mostani budapesti koncertre jegyek május 13-án reggel 9 órától kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. A jegyek ára tartalmazza az új album, a The Getaway egy példányát: a vásárlók választhatnak a digitális és a hagyományos, fizikai CD között.

(MTI nyomán)

Hozzászólások