Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)

Plácido Domingo ingyenes koncertet ad augusztusban

Offmedia- 2016.07.16. 13:34
627
Plácido Domingo fiatal tehetségek társaságában ad elő népszerű operaáriákat, operett- és musicalrészleteket, valamint zarzuelákat.

Plácido Domingo tenor és vendégei ingyenes koncerten lépnek fel a budapesti Szent István Bazilikánál augusztus 10-én. A rendezvényen az általa alapított Operalia énekverseny két felfedezettje, Angel Blue és Micaëla Oeste mellett Pasztircsák Polina szoprán, valamint Váradi Gyula hegedűs, a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató egyik idei díjazottja is fellép. Az esten a Magyar Állami Operaház Zenekara működik közre Eugene Kohn vezényletével.

Plácido Domingo augusztus 10-i fellépése a Szent István Bazilika előtti téren, rossz idő esetén a bazilika épületében lesz 20 órától. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel az eseményt a tér körüli utcákban kivetítőkön is lehet majd követni. Az ingyenes állókoncertre a szervezők fél nyolctól várják az érdeklődőket.

A világhírű tenor rendkívüli énekesi és színészi képességei mellett karmesterként is elismert művész, az utóbbi években a Los Angeles-i Opera főigazgatójaként kamatoztatja tapasztalatait, valamint kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek felkutatására és támogatására is.

Hozzászólások