Keresés
-18O
Budapest
2021.01.17., vasárnap (Antal, Antónia)

Megvan a három zenekar, aki a Nagyszínpadért versenyezhet

Offmedia- 2016.05.09. 15:28
336
A Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, valamint a Run Over Dogs jutott a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató május 15-i döntőjébe.

Forrás:Facebook/Bohemain Betyars

A fináléba jutásról a 25 tagú szakmai zsűri és a közönség szavazatai döntöttek a Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda közös versenyén. A három döntős zenekar nevét hétfőn reggel az MR2-Petőfi Rádió Talpra magyar! című műsorában tették közzé.

A szakmai zsűri által adott pontszámok átlagai és a közönségszavazatok által elért helyezések 50-50 százalékban számítottak. Ez alapján idén a tizenkét elődöntős közül az indie-folkot játszó Bagossy Brothers Company, a saját zenéjét speed-folk freak punkként jellemző Bohemian Betyars, valamint a desert rockot képviselő Run Over Dogs mérkőzhet meg a döntőben május 15-én vasárnap az Akvárium Klubban. A Petőfi Rádió élőben közvetíti a koncerteket, a Petőfi TV szintén élőben jelentkezik a helyszínről.

A szavazás hétfőn újraindult SMS-ben, az Instagramon, valamint a nagyszinpad.com oldalon, a három továbbjutó zenekarra a fináléig lehet voksolni. Az élő adásban derül ki, ki lesz az idei Nagy-Szín-Pad! győztese.

A Nagy-Szín-Pad! három döntőse meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand - Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadára, a győztes az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es groningeni Eurosonic Festivalon, valamint videoklipet is készíthet. Minden versenyzőre számítanak az említett nyári fesztiválokon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein.

A vasárnapi döntőn bónuszként fellép a Margaret Island és koncertet ad a Soerii & Poolek. 2014-ben a Mary PopKids, tavaly pedig az Ocho Macho nyerte meg a döntőt.

(MTI nyomán)

Hozzászólások