Keresés
-18O
Budapest
2021.01.19., kedd (Sára, Márió)

Izraeli fúvós zseni ad koncertet kedden a Szimpla Kertben

Offmedia- 2016.05.09. 11:00
375
Május 10-én az Izraelből érkező Amir Gwirtzman ad izgalmas koncertet a Szimplában a Bábel Sound világzenei fesztivál beharangozó sorozatában.

A színházi közeghez és nagyobb színpadokhoz szokott zenész számára új, különleges terep lesz egy kultikus magyar romkocsma. Szóló koncertjei során több mint 20 féle fúvós hangszert szólaltat meg, melyek között szerepelnek a szaxofon család tagjai, klarinétok, skót dudák, az egyiptomi argul, a közel-keleti ney, az örmény duduk, a pán-ázsiai zorna és a világ különböző tájairól származó furulyák. Amir egyedi hangzását a karrierje során bejárt helyszínek és élmények alakították. A különböző kultúrák együttesen alkotnak egy izgalmas, többrétegű összhatást.

2009-ben megjelent Inhale-Exhale című lemezével egyidőben indult el szólóútján. Koncertjein looper segítségével - az egyes hangszerek szólamait felvéve, azokat egymásra építve - zenekari hangzást hoz létre. Korábban több mint 20 évig az izraeli Esta zenekar tagja volt. Számos nemzetközi turné során olyan rangos helyszíneken lépett fel, mint a New York-i BlueNote, a Los Angeles-i House of Blues, a washingtoni Kennedy Center.

Amir július 19-én lép majd fel a balatonboglári Babel Sound fesztiválon.

Hozzászólások