Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Ignite lemezbemutató a Barba Negrában

Offmedia- 2016.01.26. 14:14
393
Dupla lemezbemutató koncertet tart csütörtökön és pénteken az Ignite Barba Negrában.
A magyar származású énekes, Téglás Zoli által vezetett kaliforniai punkrock csapat előtt a Cseh Tamás Program által támogatott két zenekar, a Fatal Error és az ÉK játszik.

Tíz év után tért vissza új stúdióalbummal az Ignite, amely európai turnén mutatja be az anyagot. Az A War Against You című lemez január 8-án jelent meg tizennégy punkrock felvétellel, köztük a korábban demováltozatban a netre már kikerült Falu című dallal - szerepel a koncert szervezőinek közleményében. A turné a dupla budapesti koncerttel zárul. Az Ignite-ban Téglás Zoli mellett Brian Balchack (gitár), Kevin Kilkenny (gitár), Brett Rasmussen (basszusgitár) és Craig Anderson (dob) szerepel. A csapat lemezbemutatóján a Cseh Tamás Program két tavalyi támogatottja, az ÉTER-győztes Fatal Error (január 28.) és February című lemezével sikert aratott ÉK (január 29.) együttes lép színpadra.


A 46 éves Téglás Zoli Los Angelesben született magyar szülőktől, és jól beszél anyanyelvén. A hardcore zenét játszó Ignite 1993-ban alakult, Téglás az első lemez után, 1994-ben csatlakozott a csapathoz, amely azóta négy stúdióalbumot készített.

Az Ignite sokszor játszott Magyarországon, először 2001-ben a Sziget fesztiválon. Téglás Zoli az elmúlt két évtizedben előszeretettel "csempészett" be magyar nyelvű felvételeket az Ignite albumaira, ezek alapvetően hidden trackek, úgynevezett rejtett, a dallistán fel nem tüntetett felvételek voltak. 2000-es lemezük címadó dala, A Place Called Home dallama A csitári hegyek alatt című magyar népdalra épül (ennek magyar verziója a lemez rejtett száma), a 2006-os Our Darkest Days utolsó felvételét, a Live For Better Dayst pedig néhány másodperc csönd után az Elindultam szép hazámból követi.

"Szeretném, ha egyszer olyan lemezt csinálhatnék az Ignite-tal vagy másik együttesemmel, a Zoli Banddel, amely teljesen magyar nyelvű. Szeretek magyarul énekelni, viszont számomra nehezebb az anyanyelvemen szövegeket írni, mint angolul" - nyilatkozta Téglás Zoli korábban az MTI-nek. Mint mondta, az új Ignite-lemez zenéje kicsit visszafogottabb, kevésbé zúzós, több dallamos számot készítettek, mint korábban. "Ma már nem vagyok olyan mérges, mint húsz évvel ezelőtt".

Téglás Zoli szerint elsősorban miatta, egyéb felgyülemlő projektjei okán nem készült új Ignite-album 2006 óta. Egy ideig dolgozott a Pennywise-zal, színészként számos filmben tűnt fel, szerepelt az Argo2 című akcióvígjátékban is, amelyet Árpa Attila rendezett.

Forrás: MTI

Hozzászólások