Keresés
-18O
Budapest
2021.01.21., csütörtök (Ágnes)

Holnap éjjel féláron szabadulhatunk

Offmedia- 2016.10.27. 12:57
1431
Ha nem is a börtönből, de a szabadulószobák legtöbbjéből féláron is kijuthatunk, ugyanis október 28-án ismét megrendezik a Szabadulószobák Éjszakáját Budapesten.

Forrás:Facebook

A szabadulószobák először 2011-ben jelentek meg hazánkban és mára már legalább olyan népszerűségnek örvendenek, mint a budapesti romkocsmák. Végül is az életérzés hasonló: pincehelyiségek régi tárgyakkal berendezve.

A szabadulós játék egy élményprogram, valójában teljesen olyan mint egy élő társasjáték. Maga az alapkoncepció minden szobánál nagyon hasonló: egy zárt térből (szobából) kell kijutnunk 60 perc alatt. Ez a helyiség pedig csupa olyan tárggyal van berendezve, ami elősegíti a szabadulásunkat. Ez alatt az egy óra alatt kell elindulnunk a szabadulás útján, figyelve a jeleket, és összerakosgatni a mozaikdarabokat hogy minél közelebb jussunk a bezárt ajtóhoz. Egy-egy résznél a moderátor is közbeavatkozik, aki kapaszkodókat ad, hogy merre induljunk. Egy szobában általában 2-6 ember lehet bent, és csapatként kell megpróbálnunk kijutni: minden résztvevő segítségére szükség van ahhoz hogy időben kiszabaduljunk. Nem kell megijedni, mert nem kell IQ bajnoknak lenni egy szoba megfejtéséhez, mindössze logikus gondolkodásra van szükség a feladatok megfejtéséhez. Sok cég szokta csapatépítésre használni ezeket a szobákat, mivel az együttműködés a szabadulószobák fő pillére. A játék alatt könnyen felmérhető hogy ki az igazi csapatjátékos, vagy épp ki veszi kézbe az irányítást a csapatból.

A szabadulószobákon belül is megtalálható több stílus, és a játszani vágyók más és más kerettörténetekből válogathatnak. Hol nevetünk, néhol borzongásra is számíthatunk, az idő pedig közben pedig vészesen fogy…

Hogy kicsit jobban megismerjétek a különböző szobafajtákat, összegyűjtöttünk nektek párat az akcióban részt vevő szabadulós helyszínekből.

Forrás:Facebook/Trap

Trap

A Trap Magyarország legnagyobb alapterületű szabadulószobája. Összesen 6 féle pálya közül lehet választani és a pályaleírások mellett még a nehézségi fokot is megtaláljuk az oldalukon. Miss Marple otthonában töltenél el egy órát, kiszöknél egy börtönből, vagy orosz bunkerben lennél inkább? A Trapben ezt mind megtalálod.

>>Több infó

Királyok völgye

A királyok völgye játékban az ókori Egyiptomba repülünk vissza. Egy óra alatt kell kijutnotok a sírból és kinyitni a szarkofágot. Vajon képesek lesztek rá?  

>>Több infó

Detectivity

A Detectivity termeiben vár rátok az élő nyomozás. Itt különböző ügyeket kell megfejtenetek, bűntény helyszínén fogtok járni, és igazi detektív csapat bőrébe bújhattok. Kövessétek a nyomokat, és kijuttok!

>>Több infó

A fent említett szobák mellett még több tucat helyszínen várják az érdeklődőket. A programban részt vevő szobák meghosszabbított nyitva tartással és 50% kedvezménnyel várják a szabadulni vágyókat október 28-án. Itt tekintheted meg a helyek teljes listáját. Ha pedig lecsúsztál az időpontról, akkor egy 10%-os kupont november 30-ig be tudsz váltani bármelyik szobában.

Forrás:Facebook/Detectivity

Rőhringer Dia írása

Hozzászólások