Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Hétvégén Budafok-Tétény felpezseg

Fiji- 2016.08.31. 10:00
1150
Jön a fehérek, vörösök és rozék hétvégéje, péntektől startol a 27. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál.

Forrás:pexels

A hagyományokhoz híven Budafok-Tétényben szeptember 3-án és 4-én a bor és pezsgő ismét fókuszba kerül. A kiváló italok mellett „idén minden eddiginél több programmal és helyszínnel várja a családokat Dél-Buda legnagyobb, ingyenes fesztiválja. 18 borászat, 6 helyszín, 4 színpad, országosan ismert előadók és együttesek, igényes zenei produkciók félszáz fellépővel. Új fesztivál területünk az új Piactér, sok meglepetéssel. Az egyedülállóan magas színvonalú kulturális programok mellett nem maradhat el a szervesen idekapcsolódó kézműves vásár sem, az ilyenkor sétáló utcává alakuló Kossuth Lajos utcában.” – derül ki Karsay Ferenc, a kerület polgármesterének köszöntőjéből.

A Piacteret szombaton egy görög nemzetiségi műsorral nyitja meg Kariatidák kórus STEFANIDU JANULA ÉS AZ AKROPOLIS COMPANIA, melyet néptáncosok előadása követ majd. A délután folyamán a Buda Folk Band, a Tárkány Művek szórakoztatja a közönséget, az este folyamán pedig a Parno Graszt fog muzsikálni. A vasárnap délelőtt Peppino bohóc műsorával kezdődik, melyet először német, majd bolgár nemzeti műsor követ. A mainstream zenék rajongóinak kedvez az Oroszlános udvar, vagy más néven Borudvar, ahol a nagy kóstolgatások közepette szombaton fellép az I Am Soyuz, a Konyha zenekar, Petruska, de lesz Margaret Island, Band of Streets és Fábian Juli & Zoohacker is. Végül, de nem utolsósorban a hajnalig tartó buliról DJ Toyota fog gondoskodni. Vasárnap délután színpadra lép a Belau, a Dynamire Dudes, este pedig a Z.U.P.-é, a Budapest SKA Nu-Jazz Orchestráé, illetve az alternatív-elektronikus-pszichedelikus zenét játszó magyar együttesé, a Žagaré lesz a főszerep.

A Savoyai Jenő téren, azaz a Pezsgő téren, szombaton a pezsgést olyan előadók garantálják majd, mint például Oláh Gergő, Roy és Ádám, Freddie, a vasárnap este hangulatfelelősei között pedig Dér Heni és a Superstereo is szerepel.

Míg a művészetek kedvelőit a hangulatos sétány a Magdolna utca várja, addig a Promontor udvar majd fröccsel csalogatja a vendégeket. Annak érdekében, hogy a legkisebbek se unatkozzanak a szervezők többek között készülnek hagyományőrző népi ügyességi játékokkal is.

(via)

Hozzászólások