Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Evezz a Földközi-tenger vizeire!

Fiji- 2016.07.05. 12:35
403
A fővárosban 19. és 26. között felpezsdül a világzenei élet, mert az ELLÁTÓház kétségtelenül a Földközi-tenger vizein fog evezni.
A Babel Sound Budapesti Fesztivál nyolc nap alatt nyolc fellépővel várja a vidám balkán pop, a klezmer punk, az afrikai bennszülött jazz, az indiai bossa-nova, no meg a spanyol flamenco szerelmeseit.

Forrás:Facebook/Babel Sound Budapest

A vidám és pörgős zenét játszó olasz BandAdriatica indítja útjára a Babel Sound Budapest Fesztivált 2016. július 19-én. Boban és Marko Markovićcsal, illetve a Kocani Orkestarral is muzsikált már az organettós Claudio Prima vezette legénység. Másnap az amszterdami Carlos Zorita Diaz hozza el bohém-vagabond csapatát, a Zoritát. Kellemes balkáni muzsikából egy teljesen groteszk világba kerülünk, ahol rekedt torkú rock'n'roll üvölt és közben egészen szürreális módon kavarogja körbe a többi hangszer orkánja. Július 21-én a marokkói Gabacho Maroc nevű formáció Afrika hangulatát varázsolja a fesztiválra. A tavalyi African Music Awards jazzjelöltje élteti a tradíciót és úgy visz táncba lüktető, mosolyt fakasztó dallamaival, mintha a sivatag homokjában ropnád.

Forrás:bandadriatica.com

A hétvége spanyolos: a péntek az utcai multikultié. A vidám Canteca de Macao pop köntösbe bújtatott rumba-ska-reggae-flamenco fúziót játszik, míg szombaton a fiatal tarragonai csajok, a Roba Estesa folk calentója szól. Belekóstolhatsz, milyen lehet egy finom bort kortyolgatni a hacienda teraszán üldögélve, a másik pillanatban pedig már vered a padlót a cipőd sarkával, és latin loverként hasítasz át a táncoló tömegen a flamenco őrült ütemére. A vasárnap fellépő tel-avivi Jewish Monkeys több mint becstelen: Gael Zaidner és cimborái vállaltan non-PC szövegeket párosítanak balkán-klezmer-punk zenéjükhöz. A gyors ütem garantált, az ugrálás veszélye fennáll!

25-én a holland Amariszi vezet be Balkan Chaotikájába. Pop, reggae, swing krosszóver. Delíriumba szökő banzáj a színpadon, spontaneitás és közvetlenség. Rockenroll szélesterpesz tangóharmonikával, ópium pipa dallamok, tulipán, szélmalom, fapapucs. A fesztivált július 26-án, kedden a gyönyörű, londoni-bangladesi Shama Rahman zárja. Szitár-művész, énekes, zeneszerző, színésznő. Az idegtudományok doktora. Urban folkjában a pikáns keleti hangzás a finom jazzt és a bossa-novát fűszerezi, de dubstep, punk, trip hop hatásokat is érezni fogsz.

Hozzászólások