Keresés
-18O
Budapest
2021.01.26., kedd (Vanda, Paula)

Villamosoznál? Idén nyáron felejtős!

MTI- 2016.06.14. 10:52
594

Idén nyáron sem lesz egyszerű a budapesti közlekedés, mert a BKK bejelentette a dél-budai villamoshálózat fejlesztését. A felújítás miatt a Szabadság híd a közösségi közlekedés és a közúti forgalom előtt is zárva lesz. 

Forrás:Youtube

Június 16-án kezdődik az idei év egyik legjelentősebb, két és fél hónapon át tartó közösségi közlekedést érintő beruházása Dél-Budán. A fejlesztés miatt augusztus 28-ig a Szabadság híd a közösségi közlekedés és a közúti forgalom előtt is zárva lesz.

Június 16. és augusztus 28. között a budai fonódó villamoshálózat déli szakaszán, a Fehérvári úton és a Bartók Béla úton valamennyi villamosmegálló peronját átépítik, emellett felújítják a leromlott műszaki állapotú Bartók Béla úti villamospálya Móricz Zsigmond körtér és Szent Gellért tér közötti szakaszát is, illetve a Budafok kocsiszín felújításához kapcsolódó vágányépítések is ekkor valósulnak meg.

A vágányzár ideje alatt a Bartók Béla úton és a Fehérvári úton nem járnak a villamosok, a 17-es villamos a Bécsi út/Vörösvári út és a Móricz Zsigmond körtér között közlekedik, a 19-es és a 41-es villamossal pedig a Bécsi út/Vörösvári út és a Rudas Gyógyfürdő között lehet csak utazni.

A 47-es és a 49-es villamost a teljes vonalon autóbusz pótolja. Az 56-os és az 56A villamos Hűvösvölgytől a Rudas Gyógyfürdőig jár, míg a 61-es Hűvösvölgytől a Móricz Zsigmond körtérig, a Villányi úti végállomásig. A BKK közleménye szerint a pótlóbuszok jelentős része alacsonypadlós, légkondicionált (na persze!), korszerű emissziós normákat teljesítő jármű lesz. A Szabadság híd mellett jelentős korlátozások várhatóak a Szent Gellért téren is, a Bartók Béla úton a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között a belső forgalmi sávokat lezárják, így ott irányonként egy-egy sáv lesz csak járható.

Új, ideiglenes jelzőlámpás kordont alakítanak ki az Astoriánál a Rákóczi út végén, annak érdekében, hogy a pótlásban részt vevő, a Kossuth Lajos utca felől a Deák Ferenc tér felé tartó autóbuszok vissza tudjanak fordulni a Rákóczi úton a Károly körút felé. 

Hozzászólások