Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Egész nap hiába keresték a bombát a Dunában

Offmedia/MTI- 2016.11.09. 15:59
949
Nem találták meg a világháborús bombát a Dunában, aminek a kiemelése miatt ma lezárták a környéket.

Forrás:MTI/Mohai Balázs

Felfüggesztették a Dunában, a Rákóczi híd közelében talált bomba felkutatását szerdára, így feloldották a környék forgalomkorlátozását.

A bombát egy ipari búvár fedezte fel kedden, csatornatisztítás közben, de nem jelölték meg a helyét bójákkal, ezért a tűzszerészeknek újra fel kell kutatniuk. Azonban a nagy sodrás, a megerősödött szél miatt nem tudtak olyan fix pontot létrehozni, ahonnan a búvárok merülhettek volna.

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének műveleti főnöke közölte: egyeztetniük kell a szakhatóságokkal, köztük a közútkezelővel azért, hogy "rögzíteni tudják a merülési pontot" a Déli összekötő vasúti híd egyik pilléréhez vagy a pesti Duna-parton a Rákóczi hídtól 130 méterre.

A Mávinform tájékoztatása szerint a Déli összekötő vasúti hídon újraindult a vonatforgalom; a menetrendszerű közlekedés fokozatosan, várhatóan a késő délutáni, kora esti órákra  áll helyre a győri, a pécsi és a székesfehérvári vonalon utazóknak.

Jelezték azt is: este öt órától már nem fogadják el a Kelenföld-Budapest-Déli, a Ferencváros-Budapest-Keleti, illetve a Kőbánya-Kispest-Budapest-Nyugati pályaudvar viszonylatokon azokat a bérleteket és menetjegyeket, amelyek a Ferencváros-Kelenföld vonalszakaszra érvényesek.

Hozzászólások