Keresés
-18O
Budapest
2021.01.16., szombat (Gusztáv)

Videó: horvát bűnözőre csaptak le a rendőrök Budapesten

MTI- 2016.11.16. 10:03
654
Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt őrizetbe vettek egy horvát férfit Budapesten a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, a férfi ellen két nemzetközi elfogatóparancs is érvényben volt - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata szerdán a rendőrség honlapján.
A 34 éves S. Goran horvát állampolgárt a rendőrök hétfőn fogták el a Damjanich utcában - olvasható a police.hu oldalon.

Közölték, a férfi Bajza utcai tartózkodási helyén házkutatást tartottak, és ennek során körülbelül 13 kilogramm zöld növényi törmeléket és 1,3 kilogramm - fehér por, illetve tömbösített állagú - kábítószer-gyanús anyagot találtak a nyomozók, valamint digitális mérleget, vákuumfóliákat, vákuumozó-gépet, közel 4 millió forint készpénzt, illetve valutát és egy hamisított bosznia-hercegovinai útlevelet foglaltak le.

Forrás:police.hu
A vegyészszakértő előzetes véleménye szerint a növényi törmelék marihuána, a fehér por és tömbösített anyag pedig kokain, amelyek hatóanyag-tartama meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A lefoglalt kábítószer kiskereskedelmi feketepiaci értéke több mint 90 millió forint.

A férfi ellenőrzése során a nyomozók megállapították, hogy vele szemben két nemzetközi elfogatóparancs is érvényben van, Horvátország fegyveres rablás, Szerbia halált okozó cserbenhagyásos közlekedési bűncselekmény miatt körözi - olvasható.


Kiderült, hogy a férfi évek óta a házkutatás során megtalált és lefoglalt hamis útlevélben szereplő álnéven bujkált és utazott Európában.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Hozzászólások