Keresés
-18O
Budapest
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)

Vége a hídra mászásnak

Helstáb Laura- 2016.08.03. 15:00
975
A Fővárosi Önkormányzat véget vetett a nyár szelfi-trendjének.

Forrás:Helstáb Laura

Mióta lezárták megnyitották a Szabadság hidat, nem volt olyan nap, hogy ne mászott volna fel valaki a tartópillérekre, sokszor életveszélyes mutatványokat produkálva. Egyik este, amikor kint ültünk, a rendőrség fel is hívta a felmászók figyelmét a balesetveszélyre, és arra kértek mindenkit, hogy ne menjenek az első lámaoszlopnál tovább. Most hétfőn közleményt adtak ki arról, hogy nem tilos felmászni a hídra, és nem jár semmilyen büntetéssel:

"A híd a gyalogos forgalom számára továbbra is megnyitott terület, így az azon való tartózkodás, illetve a hídelemekre történő felmászás, amennyiben az nem riadalomkeltés vagy mások megbotránkoztatása céljából történik, nem minősül szabálysértésnek. Amennyiben a hídelemekre történő felmászás önkárosítási céllal történik, a rendőrség biztonsági intézkedés keretében megteszi a szükséges és indokolt lépéseket. Tájékoztatjuk továbbá, hogy az elmúlt időszakban a Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei több esetben is felhívták a hídelemekre felmászó fiatalok és turisták figyelmét a balesetveszélyre."

A Fővárosi Önkormányzat azonban nem így gondolta, és ennek az Inforádió keddi műsorában hangot is adott:

"élet-, és balesetveszélyes, éppen ezért tilos a híd tartópilléreit összekötő hídelemekre, műtárgyakra, hídtartozékokra felmászni, ezt ugyanakkor az utóbbi napokban több magyar és külföldi állampolgár is megtette. Éppen ezért a híd fenntartásáért felelős Budapest Közút Zrt. a híd több pontjára angol és magyar nyelvű figyelemfelhívó és a veszélyre figyelmeztető táblákat helyezett ki"

- írja a nol.hu.

Hozzászólások