Keresés
-18O
Budapest
2021.03.02., kedd (Lujza)

Új egységet kap a csillaghegyi strandfürdő

MTI- 2017.01.26. 14:33
1063
A főváros egyik legromantikusabb (és legolcsóbb) fürdője megváltozik jövő tavaszra

Jövő tavasszal, nyár elején várható a csillaghegyi  strandfürdő új fürdőegységének megnyitása, a több mint hárommilliárdos beruházás alapkövét és az időkapszulát csütörtökön tette le Tarlós István főpolgármester, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője és a Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója, Szőke László. Budapest egy újabb, egész évben nyitva tartó fürdőegységgel gazdagodik, a főváros fürdőiben tizenkilenc különböző hatóanyagú gyógyvizet tartanak nyilván.

Modern külsőt kap a strand?
Forrás:MTI/Mohai Balázs

Tarlós István a beruházásról szólva elmondta, hogy a főváros és a BGYH szolgáltatásbővítést tervez. A beruházás célja kettős: egyrészt, hogy a tervezett épület a lakosság színvonalasabb kiszolgálását szolgálja wellness részleggel, szaunavilággal, "gyerekparadicsommal", valamint étteremmel. Másrészt, hogy a sportolók részére, elsősorban az utánpótlás céljait szolgálva, nevelésre "otthon nyújtson".

Forrás:MTI/Mohai Balázs

Szőke László elmondta, hogy "hét szinten épül majd meg a fürdő, összesen hétezer négyzetméternyi fürdőterületet építenek be tizenegy medencével". A strand három szabadtéri medencéje is megmarad. A fürdő egyik éke lesz egy Barcsay Jenő által készített mozaik, amelyet a hamarosan lebontandó régi újpesti fürdőből hoznak majd át - közölte.


Hozzászólások