Keresés
-18O
Budapest
2021.01.26., kedd (Vanda, Paula)

Uber vs. taxi: rejtett kamerával tesztelték

Helstáb Laura- 2016.05.13. 16:34
478
Egy budapesti lakos reptérre érkező turistának adta ki magát, majd kipróbálta, milyen, amikor taxival, és milyen, ha Uberrel megy be a városba, az egészet pedig rejtett kamerával rögzítette.

Először egy taxiba szállt be, a nyomulós sofőr már a reptérről kiérve leszólította, betessékelte az autójába, majd több módon szabálytalanul járt el: a végösszeg több mint 15 ezer forintra rúgott. Majd ugyanezt megcsinálta Uberrel, névre szóló fuvar várta, az előbbi összeg harmadából jutott be a városba.

Persze mielőtt elkezdenénk "mocskos taxisozni", ez a videó nem egészen az, aminek látszik: összehasonlítás képpen, egyszer taxiztam be a reptérről a városba, mert lekéstem az éjszakait, és az alapján nem kerülhetett volna 7-8 ezernél többe eljutni a Gellértig. Szóval ez a bújtatott Uber-reklám valójában inkább arra a fontos problémára hívja fel a figyelmet, hogy a taxizás sem kellőképp szabályozott és nem nyomkövethető, kit hogy vernek át közben: még ha a többségük rendes és tisztességesen dolgozik is, az ilyen esetek aláássák a reputációjukat.

Címlapfotó: MTI/Kallos Bea

Hozzászólások