Keresés
-18O
Budapest
2021.01.25., hétfő (Pál)

Tüntető tehenek zavarhatják ma a forgalmat Budapesten

Helstáb Laura- 2016.04.04. 00:00
496
Tehénfelvonulással tüntetnek a tejtermelők hétfőn Budapesten a támogatások emeléséért. Az állatokat A Bécsi útról a Károlyi utcán át az V. kerületi Széchenyi utca felé terelik.

A tejtermelők azért tüntetnek, mert szerintük az unió és a magyar állam által nyújtott támogatások nem elegendőek, illetve nem fejtik ki a kívánt hatást. További probléma, hogy Magyarországon a nyerstej árak tovább csökkentek, most kilogrammonként 55-72 forint között vannak, a tej önköltsége pedig 95-105 forint közötti.

Hétfőn a tervek szerint 9 óra 30 perckor Budapesten, a III. kerületben, a Bécsi úton az Országos Kereskedelmi Szövetség székházánál kezdődik a tüntetés. Itt tenyészállat-bemutatót tartanak, majd várhatóan petíciót adnak át Vámos Györgynek, az OKSZ főtitkárának.

Ezt követően "tehénmenetelés" következik a fővárosban, a II. kerületi Keleti Károly utcába a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) székházához. Oda várhatóan 11 órakor érkeznek, és átadnak egy petíciót Oravecz Mártonnak, a Nébih elnökének.

A tehenekkel ezután továbbvonulnak a Lánchídon át az V. kerületbe, a Széchenyi utcába a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) székházához. Ott - várhatóan 12.30 és 13.00 óra között -  petíciót adnak át az illetékeseknek, majd a teheneket elszállítják az istállóba - közölték a demonstráció szervezői.

(MTI nyomán)

 

Hozzászólások