Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

További 1-2 ezer nevelőszülőre volna szükség országszerte

Szaghmeiszter Máté- 2016.03.27. 15:54
335
További egy-két ezer nevelőszülőre volna szükség országszerte a jelenlegi 5500 nevelőszülő mellett - mondta az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítvány képviselője az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Forrás:Getty/Europress

A nevelőszülők toborzása érdekében kampányt indított az alapítvány, ennek keretében a háztartásbeliek mellett a dolgozó középosztályt is megcélozzák - közölte Szlankó Viola. Különösen nagy szükség volna nevelőszülőkre Orosháza és Kőszeg 50 kilométeres körzetében - jelezte.

A pszichológus felidézte, hogy egy 2014 januárja óta hatályos törvény szerint valamennyi 12 éven aluli gyereket nevelőszülőknél kell elhelyezni. Ennek 2017-ig kell megvalósulnia. Ez átmeneti gondozást jelent, ugyanis az a cél, hogy a gyerekek visszatérjenek vér szerinti szüleikhez, vagy örökbe fogadják őket. Addig is, egy nevelőszülő, amennyiben alkalmasnak találják a feladat betöltésére, maximum 5 gyereket gondozhat. Díjazása a gyerekek számától, illetve attól is függ, hogy van-e közöttük sajátos nevelési igényű - mondta Szlankó Viola.

MTI

Hozzászólások