Keresés
-18O
Budapest
2021.01.19., kedd (Sára, Márió)

Több órás sztrájk lehet

Helstáb Laura- 2016.03.17. 11:37
420
Pukli István növelné a sztrájk időtartamát, ha Orbán Viktor nem veszi komolyan.

A zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a március 15-i pedagógustüntetésen arra szólította fel Orbán Viktort és Áder Jánost, hogy kérjenek bocsánatot azoktól, akiket az elmúlt hat évben megaláztak, ellenkező esetben március 30-ra egy órás sztrájkra hívta az országot. A miniszterelnök azt mondta a Népszabadságnak, szerinte „viccesen hangzott” Pukli felszólítása, és a tízezer tüntető embert a Kossuth téren tréfának vette.

Pukli István válaszul azt nyilatkozta a nol.hu-nak, hogy „az, hogy a miniszterelnök viccesnek tartja a szavaimat, számomra elég komikusnak tűnik, és megerősít abban a véleményemben, hogy a kormánynak továbbra sincs stratégiája az oktatásról, nem tudnak mit válaszolni a tanárok jogos felvetéseire, nincs semmilyen elképzelésük arról, hogy ebben a helyzetben mit kellene tenniük. Ezért ütik el 'tréfálkozással', félvállról vevéssel, lenéző gesztusokkal a tanárok, a szülők és a diákok komoly problémáit. Titokban talán arra számítanak, hogy az egész csak egy rossz álom, és amikor felébrednek, minden ugyanúgy lesz, mint annak előtte. De a valódi ébredésük fájdalmas lesz.”

Bár kedden még csak egy órás sztrájkról beszélt az igazgató, most hozzátette, ha ez sem hoz eredményt, fokozatosan növelni fogják az időtartamot, és ha mások is mellé állnak, országos sztrájk veheti kezdetét.


Hozzászólások