Keresés
-18O
Budapest
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Több mint két tonna romlott árut semmisítettek meg a budapesti nagybani piacon

MTI- 2016.07.12. 09:41
607
A budapesti nagybani zöldség-gyümölcs piacon tartott ellenőrzést a Nébih, az akció során több mint két tonna romlott, illetve ismeretlen eredetű terméket kellett megsemmisíteni.

Forrás:www.agrotrend.hu

A közlemény szerint hat zöldség-gyümölcs importőrt és forgalmazó céget ellenőriztek még június 29-én éjjel, közülük kettőnél mindent rendben találtak. Az eljárás alá vont négy céggel szemben a bírságot szabnak ki, több százezer forintos büntetésre számíthatnak.

Az ellenőrzés középpontjában az induló szezonra való tekintettel a görögdinnyék minősége és nyomon követhetősége állt, de egyéb zöldségeket és gyümölcsöket is vizsgáltak a szakemberek.

Az ellenőrzés során a hatóság munkatársai több mint 43 tonna terméket zároltak. A lefoglalt áru túlnyomó részéről az érintett cégek utólag bemutatták a hiányzó dokumentumokat. Végül több mint két tonna terméket, köztük almát, avokádót, jégsalátát, nektarint és őszibarackot kellett megsemmisíteni, részben minőségi hiba, azaz romlás, részben nyomon követhetőségi problémák miatt - olvasható a Nébih közleményében.

Hozzászólások