Keresés
-18O
Budapest
2021.01.27., szerda (Angelika)

Több mint 200 ezres bírságot kapott a TV2

Szaghmeiszter Máté- 2016.04.08. 17:54
386
A médiatanács 220 ezer forintra bírságolta a csatorna szolgáltatóját, mert a TV2 Trendmánia című magazinjának egyik januári adásában egy körömlakkmárka népszerűsítésével megsértették a termékmegjelenítési szabályokat.

Forrás:lastdaysoftenyek.tumblr.com

Szintén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közölte, hogy testülete állampolgári bejelentésre eljárást indít Bayer Zsoltnak a Magyar Hírlapban és annak internetes oldalán tavaly november 16-án megjelent "iszlámellenes" cikke miatt, mivel feltételezhető a "gyűlöletkeltés és kirekesztés". A nyomtatott, illetve online médiumok felügyelete alapvetően a médiatanáccsal társszabályozói szerződést kötött szakmai szervezetek feladata, ha az érintett médiumok tagjai e szervezeteknek. Mivel sem a Magyar Hírlap, sem weboldala nem tagja ilyen szervezetnek, a médiatanács jár el az ügyben - írták. Megjegyzik: a bejelentő emellett a szerzőtől a mandiner.hu oldalon ugyanaznap megjelent másik írása miatt is panaszt tett, ezt - mivel a hírportál tagja a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének - a bejelentő hozzájárulása esetén a társszabályozó szerv fogja vizsgálni.

Pályázat nélkül újította meg öt évvel a fővárosi 97,0 MHz-en sugárzó Első Pesti Egyetemi Rádió szolgáltatójának jogosultságát a médiatanács, amely a döntés során különös tekintettel volt arra, hogy a médiaszolgáltatónak az elmúlt időszakban nem volt jogsértése. A közlemény kiemeli, hogy a rádiós frekvenciák használatának megújítása nem automatikus, még a médiatörvényben rögzített előfeltételek teljesülése esetén sem.

MTI

Hozzászólások