Keresés
-18O
Budapest
2021.01.28., csütörtök (Károly, Karola)

Több millióért ültettek át fákat, mégsem maradtak meg

Helstáb Laura- 2016.07.21. 14:24
498
Csak egy biztos: hogy valaki hazudik.

Az Index elkezdett utánajárni a Főkertnél, hogy a 4-es metró építésekor a II. János Pál pápa térről átültetett 11 fából mennyi maradt meg. Az átültetést hatalmas ásókésekkel felszerelt teherautóval végezték, amelyet milliókért bérelt egy napra a főváros a lap információi szerint.

A Főkert állítása szerint természetesen 100 százalékban, mind a 11 átültetett fa él és virul, ezt meg is mutatta az újságíróknak a szakemberük.

Forrás:Google Maps

A cikk megjelenése után szólalt meg Visnyovszky András, aki az átültetés idején a főpolgármesteri hivatal környezetvédelmi ügyosztályán dolgozott, és az átültetés szervezésében is részt vett. Szerinte már csak három fa van életben az átültetettek közül, és amiket az újságíróknak mutogattak, azok nem azok, a Főkert tehát hazudik.

Ezután az Index újságírói újra megkérték a Főkertet, hogy mutassa meg a fákat, akik ismét 11 fát jelöltek meg - ekkor megjelent Visnyovszky, és közölte, hogy azok a fák nem is átültetettek. Ezt követően térképen kérték a Főkerttől, hogy jelölje be az átültetett fákat: itt már érdekes módon csak nyolc átültetett fa volt. Visnyovszky továbbra is azt állítja, hogy három van - konklúzió: valaki hazudik.

Akinek információja van az átültetett fákról, jelezze bátran a budapest@offmedia.hu e-mail címen!

Hozzászólások