Keresés
-18O
Budapest
2020.12.01., kedd (Elza)

Több kerületben is befejezték az útfelújításokat (képekkel)

Szaghmeiszter Máté- 2016.06.07. 10:49
737
Idén tavasszal több, a fővárosban kezdődött útfelújítás zárult le. Többek között a II., IV., XIV., XV., XVI., és XXII. kerületben is kész vannak az új utak. - írja a BKK az oldalán.

Forrás:BKK Facebook

II. kerületi Törökvész út – Vend utca csomópontjának átépítése és kijelölt gyalogátkelőhely létesítése

A felújítás során a Vend utca torkolatát a Törökvész útra közel merőleges csatlakozásként alakították ki, és az így létrejött szakaszon középszigetes gyalogátkelőhelyet jelöltek ki. A csomópontban a szegélyeket lecserélték, valamint a járdákat és a peronokat is megemelték. A vízelvezetésre szolgáló rendszer egy víznyelővel bővült.

Forrás:BKK Facebook

IV. kerületi Baross utca – Perényi Zsigmond utca kijelölt gyalogos átkelőhely létesítése

A Baross utca – Perényi Zsigmond utcai csomópontban 4,5 méter széles kijelölt gyalogátkelőhely létesült, valamint a területen a meglévő aszfaltréteg cseréjét végezték el.

Forrás:BKK Facebook

VI. kerületi Hősök tere – Kós Károly sétány – Hermina út kerékpáros főútvonal korszerűsítés

A főváros kerékpáros átjárhatósága érdekében a kerékpárforgalmi főhálózat kialakításának részeként végezték el a szakasz korszerűsítését. Ennek keretében került sor a Kós Károly sétányon futó kerékpársáv két végén elhelyezkedő csomópontok átalakítására. A fejlesztés eredményeként a Hősök terén a meglévő közúti forgalmi rend átalakításával folyamatossá vált a kerékpársáv, mely összeköti a Dózsa György úti és a Kós Károly sétányon lévő kerékpáros utakat. Ennek eredményekként a Hősök tere kerékpárral körüljárhatóvá vált. A téren a kerékpárosok biztonsága és az egyértelmű láthatóság érdekében a kerékpársáv vörös színű felületet kapott. Az emlékmű mögött, a híd torkolatában kialakítottak egy forgalomterelő szigetet gyalogátkelőhelyekkel együtt, mely biztosítja a gyalogosok kapcsolatát a tér középső részéhez.

A projekt másik helyszínén a Kós Károly sétányon és a Hermina út keresztezésében kialakítottak egy-egy kerékpáros átvezetést a kerékpárosok folyamatos haladása érdekében. Ennek keretében felújították az érintett gyalogátkelőhelyeket is, melyeket a vakok és gyengén látók számára taktilis burkolattal láttak el, és a kereszteződés megvilágítását is javították.

Forrás:BKK Facebook

XV. kerületi Szentmihályi út – Fazekas sor kijelölt gyalogos átkelőhely létesítése

A Fazekas soron 3 méter széles gyalogos átkelőhelyet alakítottak ki. A Fazekas sor és a Szentmihályi út csomópontjában jelzőlámpás irányítást hoztak létre. A Szentmihályi úton lévő jelzőlámpa átkerült a Mátyás utca irányában lévő buszmegálló és a Fazekas sori csomópont közé.

Forrás:BKK Facebook

XVI. kerületi Timur utca – Rozsos utca kijelölt gyalogos átkelőhely létesítése

A Timur utcán 4,5 méter széles gyalogos átkelőhelyet alakítottak ki. A kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez gyalogos maszkkal ellátott sárga villogó jelzőfejek kerültek. Radardetektort is felszereltek, mely az autók érkezése esetén kapcsolja fel a jelzőket.

Forrás:BKK Facebook

XXII. kerületi Klauzál Gábor utca Csiperke utca és Zabola utca, valamint a Csiperke utca Áron utca és Klauzál Gábor utca közötti szakaszának felújítása

A meglévő töredezett burkolatot a szükséges helyeken javították, majd két réteg aszfalt beépítésével megerősítették az utat. A meglévő szegélyt újakra cserélték a teljes hosszon, mindkét oldalon. A vízelvezetés megfelelő biztosítása érdekében szikkasztó kutakat és nyílt árkokat építettek.

Hozzászólások