Keresés
-18O
Budapest
2021.01.23., szombat (Zelma, Rajmund)

Több budapesti aluljárót is lezárhatnak éjszakára

Helstáb Laura- 2016.10.03. 10:40
3070
Az állagmegóvás, rongálódás megelőzése miatt több budapesti aluljárót is lezárhatnak a jövőben - adta hírül hétfőn a Magyar Idők.

Forrás:BKK

A Ferenciek terén már érvénybe lépett a lezárás, az eddigi tapasztalatok azt mutatják, az intézkedés meghozta a hatását. "A Ferenciek terei aluljáró napközben rendezett képet mutat, nem terjeng ürülékszag a levegőben, nem borítják gyanús foltok a padlót." - írja a Magyar Idők.

Az aluljárót az "állagmegóvás, rongálódás megelőzése" miatt zárták le, ahogy korábbi cikkünkben írtuk. A lezárás már a megépítésekor is tervbe volt véve, a gyalogos közlekedés a felszínen zebrával biztosított. Az aluljáró lejáratainál fémrácsokat szereltek fel, melyeket leeresztenek a metró üzemidejének zárásól nyitásáig, ezzel kirekesztve a kéretlen éjszakai látogatókat.

Ennek mintájára, ha a következő hónapokban kedvezőek a tapasztalatok, több aluljárót is lezárhatnak Budapesten, ahol lehet a felszínen is közlekedni. Ilyen például a Kálvin tér, vagy a 4-es metró összes megállója, amiket eleve úgy terveztek, hogy a felszínen is akadálymentes legyen a közlekedés.

Hozzászólások