Keresés
-18O
Budapest
2021.03.04., csütörtök (Kázmér)

Tarlós nem érti, Gyurcsány feljelent

Offmedia- 2016.06.02. 17:00
689
Újak, vagy csak nagyon újnak tűnnek az oroszok által küldött 3-as metró szerelvény?

Forrás:MTI

A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz, mert sajtóhírek szerint a tenderen nyertes orosz Metrowagonmash nem felújította a 3-as metró szerelvényeit, hanem újakra cserélte ki azokatGy. Németh Erzsébet csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, ha ez igaz, akkor ez felveti a korrupció, a csalás illetve a megtévesztés gyanúját.

A politikus hangsúlyozta, a fővárosi önkormányzat korábban arról döntött, hogy fel kell újítani a 3-as metró életveszélyessé vált szerelvényeit. Emlékeztetett, hogy az ellenzék, köztük a DK viszont mindvégig azt képviselte, hogy nem felújítani kell a metró kocsikat, hanem újat vásárolni helyettük. A tenderen ráadásul olyan ajánlatok is szerepeltek, amelyek alapján az önkormányzat a felújítás áráért új szerelvényeket is beszerezhetett volna - tette hozzá.

Most akkor ez teljesen új, vagy csak 99%-ban újított?
Forrás:MTI

Tarlós István, akit az Origo kérdezett meg az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott: "nekem nincs ilyen információm (hogy újak lennének a kocsik - szerk.), viszont úgy látom, egyeseket bánt, hogy egy csomó minden megvalósult végre, aminek már korábban kellett volna. Ugyanez volt a Széll Kálmán térrel, most pedig a 3-as metró kocsijaival kapcsolatban jön ez a képtelen keresgélés, hogy a kákán is csomót találjanak". "Játékból tételezzük fel, hogy valóban újak ezek a kocsik, most akkor a város mikor jár jobban: ha a pénzéért felújítottakat kap vagy ha teljesen újakat?" - tette fel a kérdést a főpolgármester.

Hangsúlyozta: őt találgatások, névtelen szakértői nyilatkozatok nem érdeklik, csak az, hogy biztonságos szerelvényeken utazhasson az a napi félmillió ember, aki a 3-as metrót használja. Az Origo megkérdezte, hogy  indít-e vizsgálatot a főváros annak kiderítésére, hogy végül is milyen kocsikért fizetett az önkormányzat több tízmilliárd forintot, amire főpolgármester azt válaszolta: "újságcikkek, találgatások alapján nem akarok vizsgálódni, a közlekedési hatóság pedig úgyis megvizsgálja a kocsikat, mert ki kell adnia az engedélyt."

Hozzászólások