Keresés
-18O
Budapest
2020.11.29., vasárnap (Taksony)

Tarlós leült tárgyalni a Kerékpárosklubbal

Szaghmeiszter Máté- 2016.04.20. 15:49
520
Megállapodtak abban, hogy a jövőben részt vehetnek a kerékpározással foglalkozó munkacsoport ülésein.
kreashot: újratervezés - indafoto.hu


Az elharopódzó oda-vissza mondogatás után úgy tűnik közeledtek az álláspontok a Magyar Kerékpárosklub és Tarlós István között. A klub képviselői egy másfél órás megbeszélésén vettek részt, ahol bár nem sikerült mindenben közös nevezőre jutni, de a városvezetés megígérte, hogy a továbbiakban a szervezettel közösen vitatják meg a biciklistákat is érintő közklekedési kérdéseket.

Mint Facebook posztjukban kifejtették: "Megállapodtunk, hogy az eddig a Kerékpárosklub nélkül kerékpározással foglalkozó munkacsoportban a következő ülésen már részt veszünk. Itt részletesen fogunk érvelni a kerékpározás fejlesztése mellett, illetve kiemeljük az eddigi eredmények pozitív hatásait is.

Átbeszéltük a buszsávok használatát is, de ebben nem jutottunk közös nevezőre, az oktatás szükségességével kapcsolatban viszont közeledtek az álláspontok.
Tarlós István egyébként egy szűk területen elképzelhetőnek tartja a belváros autómentesítését, és az egyirányú utcákról is elmondta, hogy bár van, ahol elvennének, de máshol lehet, hogy éppen adnának. Az utcákat közösen nézzük át.
"

A klub továbbra is a szakmai partnerségre törekszik, és emelett arra kéri a városban rendszeresen cangázókat, hogy vegyenek részt a szombatra tervezett felvonuláson, az I Bike Budapesten.

Kép: Kreashot indafotó

Hozzászólások