Keresés
-18O
Budapest
2021.01.16., szombat (Gusztáv)

Tarlós: létezik egy olyan terv, hogy csak 6 vagy 8 kerület lesz Budapesten

MTI- 2016.07.29. 18:50
663
Különböző intenzitással ugyan, de továbbra is folyik a gondolkodás a főváros kerületi beosztásának módosításáról - mondta Tarlós István főpolgármester a Népszabadságnak.

Tarlós István
Forrás:MTI Fotó: Soós Lajos

A napilap azután kereste meg a főpolgármestert, hogy a tusványosi szabadegyetemen fővárosi fideszes polgármesterek Budapest közigazgatási szerkezetének átalakításáról beszéltek. A Népszabadság pénteki számában Tarlós István azt mondta:

az átalakítási koncepciók részletei nincsenek kidolgozva, és ha nem lesz meg a módosításhoz szükséges politikai erő, az sem kizárt, hogy minden marad a régiben. Az alternatívák között említve elmondta, tudomása van arról, hogy létezik egy térkép, amellyel azt mutatták be, miként lehet a kerületek számát 23-ról nyolcra vagy akár hatra csökkenteni.

A főpolgármester véleménye szerint Budapest súlyának, közigazgatási szerepének eldöntése a fő kérdés, és mintha még ez sem dőlt volna el véglegesen.  Tarlós István a napilapnak azt mondta, tény, hogy a változtatási szándék mögött a pragmatikus városvezetési szempontokon kívül közrejátszhatnak pártpolitikai, hatalomgyakorlási szempontok is.

Hozzászólások