Keresés
-18O
Budapest
2021.01.26., kedd (Vanda, Paula)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Belföld
  • Tarlós arra kéri a kormányt, hogy szüntessék meg az ellentmondást a buszbeszerzés ügyében

Tarlós arra kéri a kormányt, hogy szüntessék meg az ellentmondást a buszbeszerzés ügyében

MTI- 2016.05.20. 16:34
420
Tarlós István szerint a kormány részéről fel kellene oldani az ellentmondást a 3-as metró pótlóbuszainak ügyében.

Forrás:Wikipedia

A főpolgármester egy pénteki budapesti könyvbemutatót követően a buszbeszerzésről és az ügyben a kormánnyal való egyeztetésről újságírói kérdésre elmondta: az első javaslat szolgáltatásvásárlás volt, ami "aztán egyik napról a másikra csapott át magyar busz vásárlásának az ajánlásába".

A főváros most úgy érzi magát egy kicsit, mintha valaki azt mondta volna neki, hogy "gyere ide, takarodj" - fogalmazott.

A főpolgármester kifejtette, egy érvényes kormányhatározat szerint az egyetlen szóba jöhető forrásból, az Európai Beruházási Bank hiteléből a kormány letiltotta a buszvásárlást. "Ezzel párhuzamosan pedig mindenféle emberek megszólalnak naponta, és azon fáradoznak, hogy rávegyék a fővárost a buszvásárlásra." Valakinek a kormánynál lépni kellene, hogy annullálják a buszvásárlás tilalmáról szóló határozatot - tette hozzá. Tarlós István hangsúlyozta: számára az a fontos, hogy időben megérkezzen a megfelelő számú csuklós busz, és a 3-as metró felújítását időben meg tudják kezdeni.

Közölte, készen állnak a kormánnyal való egyeztetésre, de eddig még nem kaptak megkeresést. Tarlós István jelezte azt is, hogy június 8-ára hívta össze a Fővárosi Közgyűlés következő ülését, ahol döntés születhet a 3-as metró rekonstrukciója miatt szükséges járműpótlásról. Mint mondta, ha ennél tovább húzódik a dolog, akkor annak érezhető hatása lesz a 3-as metró felújításának megkezdésére. "A képtelen állapotot fel kellene oldani" - nyomatékosította a főpolgármester.

Hozzászólások