Keresés
-18O
Budapest
2020.11.23., hétfő (Kelemen, Klementina)

Szombaton nyitnak az első strandok Budapesten

Helstáb Laura- 2016.04.26. 11:46
495
A hétvégén már csobbanhatunk, ha akarunk: két fővárosi strand is megnyitja kapuit a fürdőzni vágyók előtt.

Forrás:Facebook/Palatinus

Szokás szerint május elején indul a strandszezon, elsőként a Palatinus és a Dagály nyit ki Budapesten. A Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nem lesz rossz idő a hétvégén, akiknek a 19 fok strandidőnek számít, már be is vetheti magát a hullámok közé.

A Csillaghegyi és a Paskál strand valamivel később, május 28-án, a Római és a Pünkösdfürdői június 4-én nyit. A szezont várhatóan szeptember 4-én, jó idő esetén szeptember 11-én zárják.

A Dagály uszodát átépítik az Eb-re, ezért idén nem lesz gyerekmedence és tanmedence, helyette kivetítőn lehet majd nézni strandolás közben a foci Eb-t és az olimpiát.

A Paskál strand új részeit július közepén adják át, ez mintegy ezernégyszáz négyzetméter új fürdőépületet és tetőteraszt jelent. Az épületben vízi bár, babamedence, gyógymedence és élménymedence is lesz.

A Palatinusban is felújítják a főépületet, ám ez nem befolyásolja a strand rész nyitva tartását. A homlokzatot renoválják, az alagsorban fitness-wellness részleget alakítanak ki, a termálmedencét pedig fedetté alakítják. A fejlesztések 2017-re készülhetnek el.

Hozzászólások